Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det gör skolan

Annons

Svar på Marcus Gustafssons, C, insändare (11/8).

Låt mig inledningsvis direkt säga ifrån att jag mycket starkt invänder mot att Ullvigymnasiet används som slagträ i den politiska debatten. Detta oavsett innehållet i debatten.

Problemställningen som tas upp är viktig och alltid aktuell

och ska debatteras. Men att, som insändaren gör, komma med flera felaktiga påståenden som misskrediterar Ullvigymnasiet är inte acceptabelt och för oss som verkar på Ullvi och arbetar med ungdomarna och deras beteenden är insändaren närmast ett slag under bältet.

Sakläget är följande:

n Ullvigymnasiet är inte bannlyst från Sundbyholms slott. Att några elever misskötte sig är däremot korrekt, men eleverna är som sagt välkomna tillbaka nästa år.

n Studentfesten sista veckan på Westerqvarn, som påpassligt inte nämns i insändaren, fungerade klanderfritt och våra ungdomar fick i år igen beröm av ägaren och arrangören.

n Vare sig balen eller studentfesten är egentligen officiella Ullviarrangemang även om vi kopplas samman, utan något eleverna genom sina kommittéer planerar och genomför i samarbete med Sundbyholms slott och

Westerqvarn.

n Inför dessa fester diskuteras varje år uppförandekoder och

alkoholproblematik med varje avgångsklass, så påstå inte att vi inget gör.

n Att Ullvis personal, som likt andra besökare kommer för att ta del av minglet före avresan till balen, inte påpekade det olämpliga i drickandet för de elever som var onyktra är fel. Rätt är däremot att några föräldrar kritiserade oss för att vi lade oss i!

n Rätt har insändaren i att det dricks för mycket bland ungdomar, i Köping och i samhället i stort. Vi har ett uppdrag att arbeta med rökning, alkohol- och drogproblematik och det gör vi.

Men, det är i första hand en föräldrauppgift att uppfostra barnen/ungdomarna. Finns det stödet är problemen hanterbara. Har föräldrarna abdikerat i dessa frågor står sig skolan slätt.

n Därför är alla Skutt (skoldanser) drogfria. Föräldraföreningen och Ullvis elev- och fritidssamordnare finns alltid med och stöttar arrangerande jippokommitté

och de elever som eventuellt kommer alkoholpåverkade avvisas från festen.

n Vi försöker ständigt förbättra

hur vi här på Ullvi hanterar de problem insändaren tar upp. Vi gör bland annat studiebesök på andra orter, åker på konferenser som handlar om drogbekämpning, tar del via nätet och på annat sätt hur andra kommuner tacklar frågan till exempel Hallstahammar.

Personal från Elevhälsan träffar varje månad representanter från socialtjänsten och polismyndigheten.

Fortsätt gärna att diskutera

alkohol- och drogproblematiken i samhället och i Köping i synnerhet, för utvecklingen är inte tillfredsställande, men jag betackar mig för att få läsa osakliga inlägg som svartmålar Ullvigymnasiet som denna insändare gör.

Gymnasiechef, Köping

Torgny Martinsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons