Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Demensvården är bra

Annons

Svar till Uskan (Bbl/AT 14/1). Som ordförande i socialnämnden håller jag mig à jour med verksam-heterna genom gott samarbete med förvaltningen, kontinuerliga besök i verksamheterna och genom att ibland aktivt delta i det ordinarie arbetet. Jag hävdar med bestämdhet att vi har en mycket bra äldreomsorg tillika demensvård i Arboga.

Det mäter vi genom enkätundersökningar till våra brukare, deras anhöriga och via personalen. De undersökningar vi genomfört visar mycket bra omdömen och höga betyg. Nu inför vi även flera av de nationella vårdgarantierna för våra äldres bästa.

Att viss personal blir sjukskriven på grund av stress är absolut inte bra, men inte synonymt med en dålig demensvård.

Varje månad genomförs omsorgstyngdsmätningar på alla enheter utifrån en metod utarbetad av revisionen. Omsorgstyngdsmätningarna görs för att förvaltningen ska styra resurserna efter de behov som finns på enheterna.

Inget är så bra så det inte kan bli bättre och vi arbetar ständigt med att utveckla och förbättra verksamheterna för våra brukares bästa. Därför tar vi gärna emot förslag från både brukare, anhöriga och personal.

Socialnämnden i Arboga

Agneta Bode, S, ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons