Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Charmen ska behållas

Annons

Svar till Anette och Göran Linder, Bo Björklund m fl (Bbl/AT 11/6). Vi beklagar verkligen att de boende i Hällarna har upplevt planprocessen på ett så negativt sätt. Vi känner inte igen de uttalanden och attityder som återges i en av insändarna, men respekterar givetvis er upplevelse av de kontakter ni haft med oss.

Det vi menar med att ni haft inflytande över processen är att ni deltagit i ett antal möten under de senaste åren samt lämnat synpunkter under samråden kring planprogrammet.

Vi är mycket glada över att den viktiga frågan om VA i Hällarna fått gehör och kommer att göra vårt yttersta för att hitta en bra VA-lösning till ett rimligt pris.

Frågan om att upplåta marken i form av tomträtt ställer ni er också positiva till, men det är i denna fråga som en detaljplaneläggning av området kommer in.

För att kunna bilda tomter – som sedan kan upplåtas med tomträtt eller säljas – måste området detaljplaneläggas. I samband med att detaljplaner görs kan även ett antal andra frågor klarläggas till exempel skötselansvar, trafikfrågor, strandskydd etcetera.

Vid de olika träffar som har hållits och i svaren på era yttranden har vi och våra tjänstemän försökt förklara de praktiska skäl och den lagstiftning som gör att vissa förändringar behöver komma till stånd.

Planprogrammet som har antagits av tekniska nämnden är ett inriktningsdokument som underlättar arbetet med detaljplanerna, men att planprogrammet är beslutat betyder inte att frågan om Hällarnas framtid är slutdiskuterad.

Vår fråga till er om ni skulle vilja göra ett detaljplaneförslag är inte en uppmaning utan ett erbjudande och ett försök från vår sida att göra ett omtag i processen.

Hittills har ni tagit ställning till våra förslag, nu vill vi vara öppna för att i stället ta emot ert förslag och försöka tänka nytt.

Lagstiftning och andra skäl kan omöjliggöra vissa förslag, men det kanske finns kompromisser.

Det är synd att ni tackar nej till vårt erbjudande, men vi accepterar det och kommer att fortsätta dialogen under arbetet med detaljplanerna.

Slutligen vill vi understryka att vi vill bevara Hällarnas charm och unika miljö i största möjliga utsträckning.

Ordförande tekniska nämnden

Dan Karlsson, V

1:e vice ordförande tekniska nämnden

Olle Ytterberg, S

Ordförande kommunstyrelsen

Carl-Erik Almskoug

Omsorgspartiet i Arboga

Catrin Strömvall, S

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons