Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chans för oppositionen

Annons

Det är nästan så att de styrande ser stugägarna i Hällarna som ”Arbogas kapitalister”, när de flesta i sälja verket är simpelt arbetande Arbogabor.

Om mina källor stämmer, som för övrigt var med när Hällarna endast var kohage och skog, så byggdes Hällarna för den simpelt arbetande Arbogabon, och ingen

annan.

I dag har området utvecklats. Ja. Och sådan lyx som vatten och avlopp ska dras in. Ja. Att stugorna i dag har blivit mindre palats skulle säkerligen en gammal kommunist tycka.

Drömmen för vänsterpolitiken i Arboga är att området förblir som det är. Simpelt. Enkelt. Det är den bästa av tankar. Och jag tror att det är många stugägare som håller med om det. Men verkligheten är en annan och tiden har pressat fram denna ”lyx” (såsom lagar om miljöskydd och EU-förordningar). Vänsterblocket vill stoppa denna utveckling och samtidigt få bort ”översittarna”.

Men, här är frågan, hur ska man genom att höja kostnaderna få bort ”Arbogas kapitalister” och samtidigt behålla enkelheten i Hällarna? Att de styrande inte inser att deras agerande får exakt omvänd effekt är tragiskt.

Om priserna höjs kommer den vanliga Arbogabon inte ha råd att köpa/behålla sin stuga. Man kommer då att söka en ny ägare utanför kommunens gränser. Och, mina kära vänsterideologister, jag tror inte, låt oss säga för exemplets skull, att den köparen är Stockholms stadsmission. Det skulle vara, återigen, en mycket fin och solidarisk tanke.

Jag tror och hoppas att ni förstår att den nya ägaren kommer från helt andra stockholmskvarter. Är det verkligen så ni vill ha det?

Inse och agera. Behåll Hällarna i Arboga. Hur går vi vidare om de nu styrande inte vill lyssna?

Jag undrar vad de annars så drivande inom oppositionen,

Göran Edlund, Sandra Åhs och Jonas Stenzelius, kan erbjuda

stugägarna i Hällarna? Hur ser de på detaljplanen som lagts fram? Kostnaderna för installering av VA-system? Eller är de klassiskt blåögda och vill sälja ut till första största enskilda ägare?

Jag hoppas också att de, oppositionen, inser vikten i att göra detta till en lokalpolitisk fråga inför höstens val. Antalet stugor i Hällarnaområdet övergår hundratalet. Varje stuga besitter kraften av en mängd familj, släkt och vänner som alla är beredda att använda sin rösträtt enkom för Hällarnas bästa.

Även den simplaste matematikern förstår min poäng här. I en liten kommun som Arboga kan den mängden röster bli av betydelse, troligtvis leder det inte till makten men skulle säkerligen bidra till flera nya mandat i fullmäktige.

Barack Obama sade: ”Vote for Change” (rösta för förändring). Vi är beredda. Låt oss höra vad båda sidor har att säga i frågan. Vi lyssnar med spänning.

Fjärde generationen vid Hällarna

Dennis Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons