Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern i dåligt sällskap

Annons

Centerpartiet i Arboga ingick i den lokala borgerliga alliansen som gick till val på att med en borgerlig politik få ett maktskifte i Arboga. Det lyckades dessvärre inte. Styrande vänsterkartellen gjorde i alla fall ett förlustval och förlorade fyra av sina mandat.

Väljarna uttalade svikande förtroende för i första hand Olle Ytterberg och Socialdemokraterna samt för Carl-Erik Almskoug och Omsorgspartiet. Bland de borgerliga partierna var det endast Centerpartiet med Kerstin Rosenkvist i spetsen som gjorde mandatförlust.

Efter valet 2006 deklarerade dåvarande Centerledaren i Arboga, framlidne riksdagsmannen Jörgen Johansson, att en styrande koalition i Arboga, i vilken Vänsterpartiet med tidigare kommunister skulle ingå, var omöjlig för Centern som samarbetspartner.

I rikspolitiken har Centerledaren Maud Olofsson på samma sätt tagit kategoriskt avstånd från ett samarbete med Vänsterpartiet. ”Jag kan inte tänka mig samarbeta med tidigare kommunister.”

Jörgen Johanssons efterträdare som Centerledare i Arboga, Kerstin Rosenkvist, intill valdagen i september i år nog den ivrigaste opponenten till den styrande vänsterkartellen, har nu – utan förvarning – gjort en tvär vänstergir!

Med sina två kvarvarande mandat har hon överraskande bytt sida och anslutit sig till socialdemokrater, vänsterpartister och den enda kvarvarande omsorgspartisten. En rimlig slutsats torde bli att Kerstin Rosenkvist inte tycker som Jörgen Johansson och Maud Olofsson.

Hon kan tydligen tänka sig samarbeta med tidigare kommunister och ta till sig deras politik.

Kommer nu Kerstin Rosenkvist och Centerpartiet i Arboga att övergå till den i många stycken radikala vänsterideologi som så tydligt framträder bland ledande företrädare för de röda i Arboga?

Har hon sina Centermedlemmar med sig eller kan det röra sig om ett egennyttigt agerande för att få ett enkelt och lönsamt extraknäck?

Folkpartiet liberalerna i Arboga

Anders Cargerman, Dan Mårtensson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons