Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

C i Kungsör har gått vilse

Annons

Jämförelser visar att Kungsör är den kommun i Västmanlands län som är mest borgerlig. Vi är dessutom den enda kommunen i länet som kan styras med majoritet av M, FP, C och KD.

Väljarna röstade också fram ett borgerligt styre om man menar en allians där M, FP, C och KD ingår. Men tyvärr har Centern ännu en gång gått vilse och vill inte delta i ett borgerligt styre av Kungsörs kommun.

Det är olyckligt att Centerpartiet i Kungsör väljer socialistiska

partier i stället för sina borgerliga kamrater. Vi har hört på radio att det inte beror på personliga relationer utan att politiken skiljer. Men när vi granskar Centerpartiets handlingsprogram finner vi att vi tycker lika på nästan samtliga 79 punkter de har angett på sin hemsida.

Vi har talat med Centerpartiet någon dag efter valet och hade ett möte någon vecka senare. Alla ställda frågor har vi besvarat och de verkade nöjda med svaren.

Centerns företrädare framförde på mötet att vi andra, framför allt Moderaterna och Kristdemokraterna, hade uppträtt illa mot dem. Vi anser oss dock haft goda anledningar till den sakliga kritik vi gett under åren. Oppositionen måste ju ha rätten att kritiskt granska majoriteten.

Men vårt erbjudande är att dra ett streck över allt gammalt och börja om från början. Att vända blad i Kungsörs historia och inleda en förhoppningsvis lång period av socialdemokratisk opposition.

Kungsör är kanske Sveriges mest utvecklingsbara kommun och det är inte rimligt att vi ska behöva uppleva den utveckling vi sett under de senaste åren.

Dörren står fortfarande öppen

för Centerpartiet att ansluta sig till Kungsörsalliansen. Om det känns lättare kan vi lägga ned den nuvarande Kungsörsalliansen och bilda bara Alliansen där vi ingår alla fyra, precis som i riket. För det saknas definitivt ett parti i vår allians.

Vi har ett bra klimat hos oss och vill ha en öppenhet där alla får vara med och bestämma. Klimatet ska vara ”en för alla och alla för en”. Där vi självfallet har ett inflytande som på något sätt avspeglar mandatfördelningen, men där alla ska känna sig nöjda med det vi uträttar tillsammans.

För de kommunfullmäktigebeslut som fattades i måndags kan upphävas när som helst. Om Centerpartiet väljer att komma över till sina borgerliga kamrater så faller Socialdemokraterna vid närmaste fullmäktigemöte.

Gunilla Wohlinder, FP

Mona Stavholt, KD

Gruppledarna inom Kungsörsalliansen

Stellan Lund, M

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons