Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygg hellre bra!

Annons

Nu är det val igen. Liksom förra gången 2006 har Socialdemokraterna i Arboga bråttom att lova runt. I Bbl/AT (2/8) beskylls

Moderater och folkpartister för att hindra stadens utveckling.

Hade det inte varit för alliansens trägna oppositionsarbete där vi påpekat kommunala fastigheters förfall, dåligt skött ekonomiuppföljning, skattehöjningar med mera hade Arbogaborna verkligen fått en kommun i kräftgång.

För snart fyra år sedan stod

Vasahallen klar. Det var lång startsträcka, men våren och sommaren 2006 till valet blev det fart.

En ny hall behövdes verkligen, men håller den måtten för framtidens generationers behov? Att bygga om och bygga till nu blir så oändligt mycket dyrare än att göra rätt från början.

Nu är det dags igen. Nu ska spaden i jorden, gärna innan valet. Ett trygghetsboende som diskuterats en tid ska nu byggas. En bit från centrum och på höjden.

Det är bra att boendet kommer till stånd, men det finns tomter i centrala Arboga att bygga på. Där ges de som vill och kan möjligheten att komma ut själva, handla och delta i aktiviteter och nöjesutbud utan färdtjänst, taxi eller annan hjälp.

S-ledningen påstår att pensionärsorganisationerna fått vara med i förarbetet, men har de fått några alternativ?

Är det samma tillvägagångssätt som för dem som bor och har sommarstugor i Hällarna och förändringarna där? Har en öppen dialog förekommit eller är det majoritetens enda förslag som ska antas?

Skillnaden är att vi vill ge människor alternativ och valfrihet. Det är utifrån individens utgångspunkt vi ska fortsätta att utveckla vår vackra stad. Det är viktigt att invånarna känner sig delaktiga i det arbetet.

Arboga ska vara en stad i utveckling där vi alla känner sig delaktiga. Det vill vi i Folkpartiet liberalerna!

Anette Gerhardsson, FP i Arboga

Agnetha Olsén, Anders Cargerman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons