Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygg flera höghus

Annons

Vad härligt det är när debattens vågor går höga på insändarsidan. Kvarteret Porsen i Arboga engagerar många.

När en yngling som jag ser framåt i livet och tänker på hur jag skulle vilja bo när jag blir ”gammal” är det kommande kvarteret Porsen en ypperlig lösning.

Jag drar mig till minnes när ”höghusen” i Vilsta och på Brattberget byggdes, då förekom det inga protester. Men det kanske inte var tänkt att gamla skulle bo där. Och. När är man gammal? Vid vilken ålder blir man gammal?

Finns det ”gamla” som bor i ”höghusen” i Vilsta och Brattberget? I så fall. Vem har bestämt att de skall bo där? Vem bestämmer vilka som skall bo i ett högt hus

i kvarteret Porsen?

Är vi inte fria människor och kan ta ansvar för oss, även om vi blir äldre? De som vill bo på marken gör det. De som vill bo högt upp (som jag) gör det. Ganska enkelt. Eller hur?

Skall vi tala om för dem som eventuellt är gamla att de skall flytta från sina hem och bosätta sig marknära och nära grönskan bara för att de bor i höga hus

i Vilsta eller Brattberget? Eller kanske husen i Vilsta och Brattberget inte räknas som höga hus.

Hur höga hus är det lämpligt då att bygga i Arboga? Är höjden på husen problemet, eller är åldern problemet för dem som skriver här på Dialog om kvarteret Porsen? Låt människor bestämma var de vill bo när de blir gamla.

Till sist beträffande kikare som Leif Johansson (20/8) stör sig på i sin insändare, kan jag informera om att jag redan köpt en och kommer att använda den vid behov.

Hur skulle det vara i en ankdamm som Arboga om vi inte höll koll på varandra och hade detta att prata om vid kaffebordet eller på jobbet?

Vad vore livet utan detta? Tomt och innehållslöst som en viss komiker sa när jag var lite yngre och inte behövde tänka på ålderdomen och höga hus.

Så Arboga kommun. Planera för fler höga hus i Arboga. Dessa skulle förgylla vardagen och samtalsämnena på dagarna.

Fler höga hus till de äldre i Arboga skallar ropen.

62 år, still going strong

Raymond Hahne, Arboga

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons