Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygg bullerby i Arboga

Annons

Arboga är en liten vacker stad med medeltida anor. Känt för bevarandet av den äldre bebyggelsen.

40-talisterna kommer att öka andelen pensionärer framöver. Ett större antal människor kommer på sikt att behöva lite mer vård och omsorg än tidigare.

Kanske flytta om villan eller lägenheten blivit för stor och tungarbetad. Att bli gammal och svag är inte roligt. Att inte kunna bo kvar i det hem man en gång haft är inte heller kul.

Många vet hur svårt det kan vara för gamla att ”övertalas” att flytta. Hur det svider i hjärtat på de anhöriga. Ett äldreboende ska vara en plats där gamla förutom vård och omsorg även kan känna harmoni och trygghet. Få det trivsamt och bra. Känna att de ”byter upp sig” när de flyttar.

Därmed inte sagt att det just är ”upp” de gamla måste! För uppåt är vad Socialdemokraterna i Arboga vill skicka de gamla. Detsamma tycker Vänsterpartiet och något förvånande även OPA – partiet som säger sig stå för just omsorg. Upp i höghus som ska byggas ihop med kompanjonen Lund.

Om nu de röda partierna anammat lite mer av högertendenser och vill gynna byggnadsfirman Lund, varför inte något liknande seniorboendet i kvarteret Giktringen? Men i stället för bara tvåvåningshus – bygg småhus emellan, nästan lite av ett Bullerbyn! Små och lite större hus om vart annat med träd, blommor och kanske grönsaksland.

Ett sådant boende skulle jag med glädje flytta till på ålderns höst. Det skulle kännas som lite balsam på såren efter alla års jobb och slit. Inte som en billig nödlösning på nionde våningen. Dessutom skulle en sådan bebyggelse harmoniera med ”den lilla fina staden Arboga” på ett mycket bättre sätt än skyskrapor. Detta om man nu prompt måste bygga nytt.

Medlem i Miljöpartiet

Arboga

Susanne W Linde

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons