Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Buss kan vara bättre

Annons

Svar på insändaren ”Buss kan inte ersätta tågen”, av S-kommunalråden Olle Ytterberg och Pelle Strengbom, (21/2).

Som i stort sett daglig pendlare mellan Kungsör och Eskilstuna sedan 1998 vill jag mena att buss absolut kan ersätta tåg.

Tro det eller ej men när jag började pendla fanns förutom tåg även avtal med Omnibus i Örebro så jag kunde till och med välja hur jag ville åka, buss eller tåg, det som passade bäst. Det var service!

Det är jättetråkigt att stora pengar kastats bort på att få en fungerande tågtrafik. Men så är nu tyvärr läget eftersom det är helt klart att SJ prioriterar andra vägsträckningar under lång tid framöver.

Detta är läget och det måste man acceptera antingen man vill eller inte. Pengarna är borta och nu gäller det att tänka på hur pendlingstrafiken ska fungera på bästa sätt, utan att föra någon konstig prestigediskussion. Detta inbegriper även övergång till andra linjer i Eskilstuna och då främst till Stockholm.

Jag bryr mig personligen inte ett dugg om ifall jag får åka tåg eller buss.

Men jag bryr mig om att jag får plats i bussen utan att varje morgon behöva armbåga mig fram, jag bryr mig att jag vet när jag kommer fram, jag bryr mig om att jag kan lita på att antingen tåg eller buss går och jag bryr mig om att jag kan lita på att Stockholmståget väntar in mig.

Detta är viktigt för mig och jag betackar mig för någon konstig debatt om vilket som är bäst, tåg eller buss.

Kungsör

Pendlare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons