Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bryt S-dominansen i Köping

Annons

Socialdemokraterna har styrt Köping i decennier. De sista åren visserligen tillsammans med vänsterpartiet, men S-prägeln på det politiska majoriteten har inte varit att ta miste

på!

De båda S-kommunalråden har alltid bjudit med armbågen, och kritik från opposition och medborgare har för det mesta bemötts med argument om svartmålning, negativism och ansvarslöshet.

För i socialdemokraternas Köping fungerar allting på bästa sätt. Vi har den bästa skolan, den bästa äldreomsorgen, det bästa föreningslivet och de bästa kontakterna med ortens företag.

Alla olika undersökningar som visar på annat bortförklaras med att man jämfört äpplen med päron, att man inte har tänkt på än det ena än det andra. Självgodhetens stjärna tindrar i arbetarkommunens fönster!

Vi i Allians för Köping vill ändra på allt detta. För att bryta socialdemokraternas monopol har M, C, FP och KD bildat en politisk allians, med det uttalade syftet att överta styret av Köpings kommun.

Vi påstår inte att vi sitter med några patentlösningar på alla Köpings problem.

Vi påstår inte att vi är bättre än andra, men vi påstår att Köping skulle

må bra av att styras av några andra än trötta och bakåtblickande socialdemokrater som fastnat i ett väl uppkört hjulspår och där synen på framtiden inskränker sig till ett fortsatt körande i samma spår. Det är med andra ord dags att sätta punkt för socialdemokraternas styre.

Allians för Köping är beredd att ta över ansvaret för Köpings kommun. Med vår gemensamma kompetens och politik vill vi skapa ett nytt och öppnare Köping med ett annat ledarskap. Vi vill bygga en kommun där beslut tas

i dialog mellan våra partiföreträdare och kommunens medborgare, och inte i arbetarkommunens slutna sammanträdesrum.

Vi vill bygga en kommun där alla oavsett bakgrund och ålder kan leva och växa och finna sin livschans. Vi vill bygga en kommun som tar ansvar för miljön genom att göra det så enkelt som möjligt för våra invånare att vara miljövänner.

Vi vill bygga en kommun som tycker företagande är bra och företagande i Köping är ännu bättre, och inte ser vissa företag som något nödvändigt ont. Det var inte så länge sedan en av Socialdemokraternas ledande företrädare i Köping i fullmäktige betackade sig för att ha företag som Hästens och Ferrita i Köping. Så vill inte vi ha det!

Vi vill bygga en kommun med ökade möjligheter för den enskilde att göra egna val inom vård, skola och omsorg.

Det var inte länge sedan som Socialdemokraterna

satte stopp för kommunens första friskola med argumentet att takhöjden

i den tänkta skolan var några centimeter för låg. Så vill inte vi ha det!

Vi vill rensa bordet och starta om Köping på nytt, med en injektion av optimism och framtidstro.

Jenny Adolphson, C

Ivan Czitrom, FP

Anna-Carin Ragnarsson, KD

Ola Saaw, M

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons