Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra schema med Time Care

Annons

I Kolsva har de flesta enheter inom äldreomsorgen arbetat med Time Care (schemasystem i datorn) sedan maj 2009. Det fungerar hur bra som helst.

För oss handlar det om det så kallade tvättstugeschemat fast nu lagt i datorn.

Vi arbetar utifrån sjuveckorsschema och när nytt schema ska läggas börjar vi med helgerna. När alla i personalgruppen önskat sina helger och vi kommit överens lägger var och en in sitt önskeschema med både vardagar och helger i Time Care.

Därefter skriver vi ut det preliminära schemat och lägger det på enhetens kontor och sedan kan alla gå in och justera där det behövs och passar.

Om schemat fortfarande inte är riktigt löst går schemaansvarig in och färdigställer schemat utifrån de bemanningskrav som vi i arbetsgruppen kommit överens om.

Tilläggas kan att vi i gruppen har en dialog och talar om ifall vi inte kan arbeta en viss dag eller en viss tur. Det gör att man exempelvis kan gå en kvällskurs varje tisdag under hösten utan att missa alltför många gånger på grund av att någon annan lagt mitt schema.

I det stora hela kan man säga att alla får ett schema som är ganska nära önskeschemat då det gäller arbetsdagar och lediga dagar. Behöver man sedan byta arbetspass efter att schemat är färdigt är det nästan aldrig några problem.

Kolsva

Personalen på Smedjan-Ekliden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons