Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Behöver inte förmyndare

Annons

Anna Andersson har tagit strid för något hon och många andra tror på – nämligen ökad valfrihet för barnfamiljerna i Arboga. Självklart står jag helt på hennes sida i frågan och vänder mig starkt mot det ack så intoleranta förmyndarsynsätt som motståndarna till detta fastnat i.

Jag beklagar min långsamma mediala reaktionstid i frågan. Det beror på att jag under snart en månads tid befunnit mig i Etiopien för volontärarbete. Arbetet går (även här) ut på att förbättra människors livsmöjligheter.

Nåväl kära vårdnadsbidragsmotståndare, jag har sagt det förut och jag säger det igen. Jag respekterar era åsikter men håller inte med er en sekund.

Min kristdemokratiska människosyn utgår från att människor är rationella och förnuftiga, vilket gör att jag vill ge alla människor (både kvinnor och män) frihet och möjlighet att själv göra helt egna val och prioriteringar i livet.

Jag tycker inte att Arbogas kvinnor är så korkade att de behöver överförmyndare, vilket vårdbidragsmotståndarna hävdar i sina resonemang. Tror de månne att kvinnan fortfarande är underordnad mannen i ett uråldrigt patriarkaliskt system och därmed oförmögen att fatta beslut efter eget huvud? Vad är det för kvinnosyn?

Varför ska de föräldrar som väljer att ta hand om barn genom att gå ned i arbetstid eller ta ledigt en tid subventionera den barnomsorg som de själva inte nyttjar (och som dessutom är 300 procent dyrare per barn för kommunen än vad vårdnadsbidraget är) men inte få något stöd själv?

Vårdnadsbidraget är en fråga om människosyn och rättvisa, en fråga om myndighetsförklarande av familjen och om ökad valfrihet.

Valfrihet som bygger på att man tillåts fatta de beslut man anser vara bäst och inte frihet från att behöva välja, vilket vårdnadsbidragets motståndare tycks förespråka.

Kampen fortsätter!

Kristdemokraterna

Arboga

Sandra Åhs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons