Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Behåll närdemokratin

Annons

I Kolsva är det nära mellan invånarna och den kommunala verksamheten. Vi kan glädja oss åt att personalen i förskolorna, Malmaskolan och i äldreomsorgen gör mycket uppskattade insatser.

Genom att Kolsva har en egen kommundelsnämnd som har ansvar för verksamheterna är kontaktvägarna mellan de anställda och de som har det politiska ansvaret korta.

Detta är säkert en av orsakerna till att vi i Kolsva har så god kvalitet i verksamheten.

Men det är ingen självklarhet att Kolsva ska ha en egen kommundelsnämnd efter valet. Ton-

givande borgerliga politiker i Köping kräver att nämnden ska läggas ner.

En röst på Socialdemokraterna i kommunfullmäktigevalet blir därför en röst för att Kolsva också i framtiden ska ha en väl fungerande demokratisk ledning av de viktiga kommunala verksamheterna.

Steg för steg har kommundelsnämnden arbetat för att öka trivsel och standard på den kommunala verksamheten i Kolsva. Upprustningen av Malmaskolans skolgård och anläggningen av en spontanidrottsplats är aktuella exempel på detta.

Nu vill vi socialdemokrater gå vidare, bland annat genom att biblioteket får bättre öppettider och upprustade lokaler. Vi vill att centrum ska bli trevligare genom att torget och kullen blir ett sammanhållet parkområde.

Kolsva ska också i framtiden erbjuda barnfamiljerna tillgång till bra kvalitet i förskola och skola. I Malmaskolan vill vi se till att högstadieeleverna får egna datorer. Därigenom kan alla elever tillförsäkras möjlighet att utnyttja de inlärningsmöjligheter som IT-tekniken erbjuder.

Nya förskolelokaler byggs i Kolsva.

I Kolsva kommundelsnämnd har vi visat att det går att förena ansvarsfull ekonomi med närdemokrati. I viktiga frågor har vi kunnat fatta positiva beslut genom att lyssna till de åsikter som Kolsvaborna fört fram.

Genom ett nära samarbete med personalen är jag övertygad om att vi också under kommande mandatperiod kommer att kunna utveckla verksamheterna. Detta till gagn för Kolsvabornas trivsel och trygghet.

Ordförande i Kolsva Socialdemokratiska förening

Kandidat i kommunfullmäktigevalet

Börje Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons