Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avtal för kommunens bästa

Annons

Jonas Stenzelius, KD, och Göran Edlund, FP, som i olika media kritiserat beslutet om kommunchefens pension. Först av allt är det viktigt att klara ut att Jonas Stenzelius har deltagit i det beslut som kommunstyrelsen fattat, och själv godkänt det avtal som träffats med kommunchefen. Avtalet har godkänts av hela kommunstyrelsen med undantag av Göran Edlund, FP, som inte deltog i beslutet.

Det har ingåtts ett avtal mellan kommunstyrelsen och kommunchefen, inte mellan kommunalrådet och kommunchefen som Stenzelius påstått. Något sådant är inte tillåtet och har heller inte skett, vilket Stenzelius mycket väl känner till. Avtalet har utarbetats av oss företrädare för båda politiska blocken i kommunstyrelsen, i full enighet.

Avtalet har tillkommit på vårt initiativ. Självklart har vi gjort

bedömningen att detta beslut har varit den bästa lösningen för kommunen. Vi har stor respekt för den kostnad detta innebär och har naturligtvis ingen ambition att göra av med pengar i onödan. Vi har ställt kostnaden för detta mot andra konsekvenser och därefter föreslagit detta beslut.

Stenzelius påstående om att det finns en praxis inom Arboga kommun när det gäller fallskärmar är helt fel! Det finns inga dolda avtal tecknade av vare sig kommunstyrelsens ledamöter eller några andra.

Om Stenzelius och Edlund brytt sig om att fråga hur detta finansieras skulle de direkt få reda på att kostnaden inte påverkar verksamheterna i kommunen. Kostnaden för detta avtal kommer att hanteras inom våra ramar för pensioner och organisationsförändringar och kan inte ställas mot kommunens pågående verksamheter.

Vi som är ordförande och vice ordförande i kommunstyrelsen har mandat och förtroende att företräda våra respektive politiska grupperingar i hantering och beredning av ärenden.

Vi samarbetar och hanterar frågor som handlar om kommunens utveckling. Många av dessa frågor har stor betydelse för kommunens framtid och är alldeles för känsliga och allvarliga för att få bli slagträn i osakliga och billiga debatter.

Detta är ett ärende som vi hanterat i största samförstånd för kommunens bästa, över de politiska blockgränserna trots pågående valrörelse.

Kommunstyrelsen ordförande

Agneta Bode, S

Kommunstyrelsens vice ordförande

Mats Öhgren, M

Kommunstyrelsens andre vice ordförande

Olle Ytterberg, S

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons