Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arboga: Ung kille slogs ner – ingen hjälpte

Annons
17-åring misshandlades av ett gäng på Arboga stations perrong. Ingen hjälpte. Bilden är arrangerad

I söndags kväll blev en väldigt nära anhörig till mig påhoppad och nerslagen av sex stycken killar på Arboga stations perrong. Det resulterade i en hel natt på akutmottagningen i Västerås med svåra smärtor i hela kroppen för den här killen. Gänget slog ner honom och när han väl låg på marken fick han ta emot hårda slag och sparkar mot både kroppen och huvudet.

Till saken hör att de inte var ensamma på perrongen utan där fanns även människor som väntade på tåg och människor som hade gått av tåg. Ingen av dessa människor ingrep på något sätt. När en människa ligger nerslagen på marken, säger det inte sig självt då att man agerar? Att man plockar upp sin telefon och ringer 112? Att man skriker så högt man kan för att försöka avbryta en pågående misshandel? Eller springa fram och ingripa så gott man kan eller törs? Att göra någonting när en sån här sak händer kan omöjligt vara så svårt. Att vara medmänniska.

Hur tror ni att det hade känts om det var ni själva som låg där? Eller om det var er son, pojkvän, bror eller kompis som låg där och blev sparkad och stampad på så pass mycket och så pass hårt att han till och med fick ett avtryck av en sko i ansiktet? Fanns det ingen mänsklig människa i närheten? Någon som kanske hade kunnat åtminstone vart tuff nog för att gå fram och fråga om de kunde hjälpa på något vis när misshandeln var avklarad?

Jag tycker att det är så fruktansvärt att människor faktiskt klarar av att bara stå och glo medan något sånt här pågår. Där fick den stackars sjuttonåringen ligga på en perrong och bara ta emot en massa med alla resenärer som publik. Det var väl en himla tur att det inte gick värre, den här gången.

Marisha

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons