Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är det här löjligt?

Annons

Läser i Bbl/AT (10/6) att fastigheterna på Bruksgatan och Vargheden i Kolsva ska få nya ägare! Inget konstigt i det kan man tycka, men det är konstigt att som hyresgäst få ta del av den nyheten endast genom den lokala tidningen.

För vår del välkomnar vi en ny hyresvärd, det känns som att det inte kan bli mycket värre än så här att vara hyresgäst hos FA Mälardalen. Området Vargheden/Bruksgatan har förr varit ett attraktivt område att bo i, människor stod länge i kö för att få hyra en lägenhet, nuförtiden flyttar människorna härifrån!

Husen står och förfaller och det är sorgligt att se, området har fått ett oförtjänt dåligt rykte, mycket tack vare eller på grund av nuvarande ägare.

I artikeln kan man läsa att Saleh Manna, rådgivare till nuvarande ägare, tycker att kritiken från oss hyresgäster är ”rent löjligt” och att ”en del hyresgäster klagar ju för ingenting”.

Vi tycker att rådgivare/fastighetsägare borde skämmas. Följande är exempel på saker de tycker är löjliga och ingenting att klaga på:

x Ingen fungerande ytterbelysning på sex månader (under vintertid).

x Ingen fungerande belysning i klädgarderob.

x Fyra års väntan på rustning av toalett.

x Mögel i källare och badrum där det tog ett halvt år innan renovering påbörjades och då efter påtryckning av miljökontoret i Köping. Trots detta fick hyresgästen själv slutföra arbetet.

x Källarutrymmen som hyresgäster betalar för men ej kan utnyttja på grund av fukt.

x En fungerande gräsklippare på 14 tomter.

x Tak i badrum som är svarta av mögel.

x Tre års väntan på en köksfläkt, ett halvt års väntan på att få stopp i slask åtgärdat.

x  Spis som ej fungerar.

x Lekpark som var farlig att leka i (hyresgästerna ordnade själva).

x Några hyresgäster har fått åka till bensinstationen och tanka diesel i 25-litersdunkar för att oljan tagit slut och för att inte lägenheter ska bli utkylda. 13 grader inomhus hos en barnfamilj när det var minus 20 ute. Det kan inte vara meningen att man ska behöva ha ugnen på med luckan öppen för att få värme i sin lägenhet.

x  Det är näst intill omöjligt att få kontakt med hyresvärden via telefon, mejl eller brev, man får aldrig ett svar!

x Hyresvärden skickar ”obetalda hyror” till inkasso trots att de är betalda, när man påtalar detta ”hittas pengarna plötsligt”!

Det är märkligt att en hyresvärd inte kan åtgärda brister snabbt, utan hyresgästen tvingas gång på gång kontakta Hyresgästföreningen för att få bristerna åtgärdade.

Saleh Manna säger i artikeln att bristerna bara tar några timmar att åtgärda! Varför har man då inte redan gjort det? Vidare lovar han att brister ska åtgärdas före den 1 juli, men han säger aldrig vilket år!

Caroline Andersson

Än så länge boende på Vargheden

Kolsva

Monika Lahtinen, Christina Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons