Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alltför många tar inte upp

Annons

Märkligt att se folk med småhundar klättra i snöhögarna för att plocka upp små ekorrlortar, medan många (inte alla) med sina stora hundar låter de inte så små högarna ligga kvar.

Något radikalt måste ju göras när allmänningar börjar se ut som hundlatriner och man snart inte kan rasta hundar någonstans i Arboga utan att trampa i hundskit.

Kanske inte en del hundägare märker att fler och fler skyltar med ”Förbjudet att rasta hunden” har dykt upp, varför då? Kanske det är dags att tillämpa lagen som faktiskt existerar angående hundbajs: ”16 § Föroreningar efter hundar skall plockas upp inom samtliga områden där kopplingstvång enligt 15 § råder. Det är polisens uppgift att se till att de allmänna lokala ordningsföreskrifterna ... följs.”

När det blir så illa som det nu är i Arboga, att folk faktiskt pratar om det, speciellt när snön smälter, är det kanske dags att ta till åtgärder. Det skulle vara trevligt att i fortsättningen kunna ta sin hund till de allmänningar som finns, men som läget är tar det inte lång tid förrän man måste ta bilen utanför stan för att själv slippa trampa i skiten.

Hur tänker de som inte tar upp skiten efter sin hund, att den ska försvinna av sig själv? Ja visst, efter några skyfall så kanske... Vidrigt och ansvarslöst, det finns nog de som kanske inte skulle ha skaffat sig en stor hund, utan en liten chihuahua i stället.

Samtidigt en eloge till alla med hund som tar ansvar för den fullt ut i alla lägen.

Bajs är inte najs, Arboga

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons