Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldre vill inte bo högt

Annons

Nä, att bo i ett höghus som pensionär måste ju vara detsamma som adjö till livet. Att sitta på en balkong och nyfiket, till och med med kikare, glo på andra måste ju vara det nesligaste att göra, och speciellt som vuxen.

Och hur vet vissa redan i dag att man får bo så högt att man kan välja vad man får se, både höjdledes och väderstrecksmässigt? Finns någon typ av för-

anmälan redan framtagen som inte alla fått ta del av?

Nä, som pensionär vill man bo bland grönska och med närhet till andra människor, äldre som ungdomar, något som också må vara bra för alla. Få vara en del av staden, och inte behöva sitta som en skrämd råtta i en cell några våninger upp.

Och vilket fult inslag i Arboga det blir. Så förstör inte staden mer än den redan är, som järnvägsstationen (usch).

Se till så gamla kan få bo nära mark och i grönskan, nära till det mesta, det är så man vill ha det, och det tror jag de flesta förstår. Det är ju inte för inte man i Vilstaområdet går ut och sätter sig när vädret tillåter. Och vem vill komma till Arboga bland höghus och leva i medelstidsdagar fortsättningsvis tror ni?

Nä, behåll denna stad som den är nu i mycket, höghus är bland det fulsate man kan bygga i en stad av Arbogas storlek. Urfult. Pengarna till dessa fula hus kan användas mycket bättre. Och kom ihåg att när man en gång eventuellt fått upp dessa celler i staden så är det svårt att ta bort dem.

Låt Arboga få ha sin gamla stil, det tjänar alla på. Hit kommer folk för att se på en stad med gamla anor, och inte på cellkollektiv.

Man kanske kan bygga dessa höghus ute vid Sätra, dit kan eventuellt intresserade flytta, och där kan man kanske använda kikare för att titta på trafiken, så slipper folk i sin vardag bli uttittade från höjderna. Jag har bott här sedan 1959.

Leif Johansson, Arboga

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons