Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aktiv fritid för alla unga

Annons

Politiker, ni måste ta ert ansvar för Sveriges nya framtid, det vill säga dagens ungdomar. I dag skär ni ner på all verksamhet som gynnar ungdomar av ekonomiska skäl, men pengarna läggs i stället på dyra sporthallar och ishallar.

Det är sporter som kostar mycket pengar för en familj med flera barn och kanske arbetslösa föräldrar.

Det är bättre att satsa på samlingslokaler, det vill säga fritidsgårdar, spelhallar, biljardhallar och internetkaféer. Där skulle kommunen även kunna anställa människor som brinner för ungdomarna.

I dag finns många ungdomar som inte har någon vuxen förebild för att föräldrarna inte ”ser” sina egna barn. Ungdomarna söker då i stället en annan förebild och trygghet i vardagen och den hittar de bland likasinnade människor.

Där kan det börja gå snett. Missbruk och kriminalitet är inte ovanligt i dag, så därför vore det bra med fler vuxna ute i samhället som kan hjälpa ungdomarna in på rätt väg i livet. Vi måste värna om Sveriges framtid och det gör vi om ni politiker satsar på ungdomarna.

Sluta göra skillnad på ungdomar, alla har rätt till en aktiv och social fritid. Starta ungdomsverksamhet som alla har råd med.

Ni politiker har ungdomarnas framtid i era händer, gör något innan det är för sent!

En av många ungdomar, Köping

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons