Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

A-kassa, ingen resa

Annons

Jaha, då har man varit arbetslös en längre tid, söker jobb varje dag och ringer runt bland nära och kära för och se om man kan få ett jobb, men inget ger något resultat.

Jag har varit på Arbetsförmedlingen och pratat med min handledare och fått papper som jag ska fylla i om hur många arbeten jag söker samt redovisa varje månad.

Men när jag sedan av mina vänner fick en belöning för allt slit med att söka jobb – en resa utomlands, som man enligt Arbetsförmedlingen ska redovisa – blev de liv i luckan.

Då blir man utskriven från sin a-kassa – något som man slitit för tidigare dras nu helt plötsligt in och man börja om efter man blivit utskriven.

Hur kan det bli så? Jag tycker att man ska kunna göra en resa utan att bli av med det som man själv har jobbat ihop under åren.

Men som vanligt går a-kassan

den enkla vägen och skriver av folk för minsta lilla nej. Snart finns de väl bara två utvägar – socialbyrån eller svartarbete, men det vill jag ju inte heller, då jag vill ha pension när jag blir äldre.

Nej, från och med nu ska jag söka jobb plus anmäla mig till a-kassan igen, för att jag fick en semester av mina vänner som det känns till ingen nytta utan bara till besvär för mig.

Jag hoppas i alla fall att jag har fått någon att reagera mot en regel som jag tycker är väldigt otrevlig samt jobbig för mig då de blir en extra omgång med försök att dels få tillbaka min a-kassa samt kanske bli utskriven ur både a-kassa samt Arbetsförmedlingen.

Nej, fram med lite medkänsla av dem som sitter på Arbetsförmedlingen. Som arbetssökande behöver man kanske en semester för att vila från allt kanske en vecka och ladda batterierna för att kunna söka ännu fler jobb samt kanske få jobb.

En som aldrig verkar få en chans eller semester då man är arbetslös, Valskog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons