Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

400 namn på två timmar

Annons

Svar på insändaren ”Vad gör kyrkorna i KAK?”, av Alf Bergström (4/4). Jesu budskap gäller fortfarande i våra kyrkor!

Uppropet ”Stoppa utförsäkringarna” startades av diakoner med anledning av den nya utsatthet de möter i sitt arbete. Sveriges biskopar, ärkebiskopen och Sveriges kristna råd har ställt sig bakom uppropet.

Samtliga poängterar att detta inte handlar om partipolitik, det handlar om utsatthet. Köpingsbygdens församling har som ledord ”Hela livet”. Det innebär att kyrkan på olika sätt finns till för dem som har det svårt. När man riskerar att bli utförsäkrad blir livet svårt.

Diakonerna i Köpingsbygdens församling har tillsammans med frivilliga deltagit i uppropet och samlat namnunderskrifter på stan. Det resulterade i 400 namn på två timmar! Namninsamlingen fortsätter nu genom de listor som finns utlagda på St Olovsgården i Köping. Hämta gärna en om du vill hjälpa till!

Listorna ska sedan skickas vidare för överlämning till Socialdepartementet, datum okänt än så länge. Detta är en kraftfull handling som många människor ställer upp på.

Ett annat konkret sätt att möta utsattheten är det diakonala projekt som ska starta i Munktorp under våren. En pilgrimsträdgård ska anläggas vid Klockargården och projektets deltagare kommer via Arbetsförmedlingen i samråd med F örsäkringskassan.

Det handlar inte om att förse kyrkan med gratis arbetskraft då projektet ska bekostas med fondmedel.

Däremot bereder kyrkan möjlighet för dem som behöver tre månaders sysselsättning för att på nytt prövas inom socialförsäkringen.

Så arbetar Svenska kyrkan i Köpingsbygdens församling.

Sylvia Launic-Aronson, diakoner

Patrik Wallmark, kyrkoherde

Putte Filipsson, Irene Josefsson,

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons