Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ökad attack från Bajsmannen inför Stalkers sändning

Åtminstone sex manipulerade bilder och ett otal kommentarer med länkar till skriverier om Bajsmannens attacker på Cecilia Kärvegård, lades in på hennes Facebooksida inför Stalkers program. Nu ska attackerna öka har Bajsmannen meddelat.

Annons
Cecilia Kärvegård följde programmet Stalkers i onsdags kväll.

Sedan TV3-programmet Stalkers konfronterade den så kallade Bajsmannen har inte attackerna mot Cecilia Kärvegårds Facebooksida upphört. I går när programmet skulle sändas, var han extra aktiv.

– Jag sparar allt och numrerar så att det ska finnas kvar, berättar Cecilia Kärvegård vid halvfyratiden i går.

Då var antalet bilder och kommentarer uppe i 68 stycken. Rekordet tills i går var 70 inlägg eller bilder på ett dygn.

– Jag vet inte om han har tagit fikapaus eller nåt, för det har inte kommit något på en halvtimme nu, säger Cecilia Kärvegård med en uppgiven suck.

Hon berättar att Bajsmannen har skrivit att han tänker intensifiera trakasserierna efter att tv-programmet sänts. Ceclia Kärvegård och några andra drabbade är med och berättar i programmet, helt öppet. Bajsmannen förblir anonym. TV3 valde att ”blurra” hans ansikte under den konfrontation som Stalkers gjorde.

Hon tittade på programmet redan innan på Viaplay. Och det var inte helt bekvämt.

– Jag blev faktiskt rädd, säger hon. De har lagt till en speakerröst som är förvrängd. Rösten läser upp meddelanden. Det kändes otäckt, säger Cecilia Kärvegård.

Som Bbl/AT berättade i tisdagstidningen vet hon vem Bajsmannen är. Namn, adress, telefonnummer, till och med personnummer har Stalkers tagit fram. Ändå har hon fått beskedet att hennes polisanmälan är nedlagd.

När Bbl/AT försöker få kontakt på polisen hänvisas det till att chefen är på semester resten av veckan. Samma besked har Cecilia Kärvegård fått.

– Jag fick reda på att de ska se på programmet först innan de kanske tar upp fallet.

Hon är en av tio–elva personer – minst – som är drabbade av Bajsmannens trakasserier. Det mindre smickrande öknamnet har han fått efter att ha bombarderat en kvinnas Facebookprofil med olika bilder av bajs. I går lade ”Ulf Månsson” upp en sådan bild på Cecilia Kärvegårds Facebookprofil. Inte den första.

De bilder och kommentarer som handlar om henne och hennes kompisar Nina Jansdotter och Ingvar Nilsson, låter hon vara kvar. De är också drabbade av trakasserierna.

– Påhopp och bilder på andra tar jag bort så fort jag kan, men jag vill att andra ska se vad som pågår.

– Det är ett systemfel att en person kan trakassera så många i ett års tid utan att något händer.

Även om konfrontationen inte har lett till att trakasserierna har upphört så är Cecilia väldigt glad över Stalkers insats.

– De har identifierat honom och även lyckats filma honom när han sitter på tunnelbanan med sin Ipad och trakasserar folk på Facebook. Och bättre bevismaterial kan ju polisen inte få, avslutar Cecilia.

Annons