Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya riktlinjer ska säkra ekonomin

Vid årsmötet byttes delar av karnevalstyrelsen ut och ny ordförande är Rodrigo Melara. Han vill att karnevalen ska leva 20 år till och tror på mer öppenhet. – Det här är en negativ händelse men det är också en möjlighet att tänka om, säger Rodrigo.

Läs också: Interna stridigheter satte stopp för karnevalen

Han tycker att händelseförloppet är tråkigt men hoppasatt det leder till något gott.

- Det är så klart jobbigt men i slutändan kanske det är bra att det här kommer ut. Människor i föreningslivet och samhället kanske skärper till sig och förstår att så här kan man inte hålla på, säger Rodrigo.

Han säger sig nu vilja ta ett nytt grepp kring organisationen.

– Vi måste jobba ordentligt som en förening. Vi har bjudit in många nya personer till föreningen. Förra månaden var vi 18 stycken på ett möte, säger Rodrigo.

Läs också: Styrelsemedlem bestrider uppgifter

För att liknande situationer ska undvikas i framtiden har styrelsen tagit fram flera nya riktlinjer för inköp. – Alla inköp måste först föregås av beslut i styrelsen, alla ska kunna känna att de har ryggen fri, säger Lotta.

- Vi tror också på mer transparens; att vem som helst ska kunna få tillgång till våra räkenskaper, säger Victoria.

- Vi hoppas att alla nya personer inte tappar lusten nu efter att uppgifterna publiceras. Vi vill att karnevalen ska leva vidare , säger Rodrigo..

Närmast i tiden kommer karnevalsföreningen lägga ner mycket arbete på att anordna höstmarknaden.