Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spänning på hög nivå

Årets rysare är här. Andra Chansen kommer att bli en betydligt mer dramatisk tillställning än Globenfinalen. Det har svenska folket sett till genom att inte skicka de bästa låtarna direkt till final.

Annons

Så nu står vi här med en salig blandning som ska dissekeras i sex dueller för att tillslut få fram två vinnare. Ingenting här i livet är rättvist så de två absolut bästa låtarna (Loreen Love Generation) har ingen möjlighet att avancera båda två. Men efter de senaste veckorna är jag beredd på att exakt ingen av mina favoriter vinner sin respektive duell. Min optimism har sinat och begravts. Oavsett är det störtomöjligt att tippa resultat i Andra Chansen med någon slags heder i behåll. Den här matchen avgörs på vilka som orkar och har råd att rösta upp en dubbel årsförbrukning av tv-licensen på just sin favorit. Lördagskvällen blir en nagelbitare, det är ett som är säkert.

Duellomgång 1

Jenny Silver ”Something In Your Eyes” vs Love Generation ”Dance Alone"

Glitterschlager mot danspop. Det här kommer definitivt att bli en tuff duell. Båda sidor har rabiata fans som plockar fram mobilerna tidigt. Två bra låtar. Mitt hjärta bankar extra för LG eftersom de borde vara i final redan. Tror att det blir strid på kniven med tårar och svordomar i slutändan när (årets modernaste) schlager än en gång segrar. Har dock gärna fel!

Vinnare: Jenny Silver

Loreen ”My Heart Is Refusing Me” vs Sara Varga “Spring för livet”

Introvert modernism mot svensk bossavisa. Förstår om folk tycker att Varga är helylle och plussar för språket. Men. Vinner inte Loreen den här fajten gör jag slut med Melodifestivalen. Allvarligt. Har bestämt nu att ”My heart is refusing me” är årets Mellolåt. Grym sånginsats. Visa att det är 2011 för en gångs skull!

Vinnare: Loreen.

The Moniker ”Oh My God!” vs Linda Pritchard ”Alive”

Psykedelisk 60-talspop mot öststatspowerballad. The Moniker fick igång publiken ordentligt i Göteborg men låten håller inte måttet. Den är för schizofren. Eldiga Pritchard är färsk i minnet hos tittarna från förra veckan och balladen växer på fler lyssningar. Trots skrikig sång. Känns äkta direkt efter ett pajasnummer.

Vinnare: Linda Pritchard

Shirley’s Angels ”I Thought It Was Forever” vs Pernilla Andersson “Desperados”

Vuxendisco mot mogen gitarrpop. Det här är hugget som stucket. Pernilla borde ha fler fans men orkar de rösta? Shirley doftar mer schlager och änglarna är ju snygga att titta på. Knivigt. För mig är Shirley den svaga länken hos änglarna, gillar Pernillas singersongwriterstil bättre. Men på grund av röstningsmättnad hos folk går schlagern liksom en aldrig utdöende kackerlacka vidare. No offense, Clamp. Ge mig gärna en anledning att ha fel!

Vinnare: Shirley’s Angels

Duellomgång 2Om jag mot förmodan tippat rätt så långt ser finalduellerna ut så här:

Jenny Silver vs Loreen

Hårddraget kan man säga ABBA vs. Rihanna. Jag skulle gärna skicka ”My heart is refusing me” direkt till Tyskland. Eftersom Melodidiktaturen ligger på is till nästa år är det bara att förlika sig med det faktum att resan stannar här. Det blir guld för Silver. Underskatta aldrig en uppdaterad ABBA-rykare.

Till Globen: Jenny Silver

Linda Pritchard vs Shirley's Angels

Vid det här laget måste ändå folk inse att ”I thought it was forever” inte är så jäkla bra. ”Alive” däremot växer ytterligare och står ut mot alla upptempolåtar som hörts under kvällen. Tror att det blir trippelfinal för Fredrik Kempe i år.

Till Globen: Linda Pritchard

Mer läsning

Annons