Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saade och Playtonesvidare till Globen

Linköping (TT Spektra) Han krossade mer än 100 kilo glas - och allt motstånd i Linköping. Till finalen i Globen får Eric Saade sällskap av dansbandscharmörerna i The Playtones.

Annons
The Playtones - direkt till Globen.

Under repetitionerna höll han masken, men när det stod klart att Eric Saade röstats direkt till finalen i Globen brast det nästan för honom

- Jag har aldrig varit så rörd som när jag gick upp till Marie Serneholt på scenen, sade han direkt efter sändningen.

- Jag var så nära att börja gråta, och då är jag ingen sådan snubbe, jag har gråtit till EN film i hela mitt liv.

Inte sedan Carolas storhetstid har en artist varit så förhandstippad i Melodifestivalen som Eric Saade. Den som satsade 100 kronor på att han skulle vinna under lördagen gick bara med en futtig krona i vinst. Det säger något om hajpen kring hans låt "Popular".

Som tur var för Saade infriade hans spektakulära glaskrossarnummer som kostat 250 000 att sätta upp även tv-tittarnas förväntningar. Som vinnare i deltävlingen i Linköping gick han direkt till finalen i Globen 12 mars. Men han var inte helt tillfreds med framträdandet.

- Jag gick av scenen i dag och var inte 100 procent nöjd, men jag kände ändå att det gick igenom och då vet jag att till Globen kan det bli ändå bättre, sade han.

Rockabillyschlager

Att det skulle bli just The Playtones som fick följa med honom på finalresan var mindre tippat.

- Mina nerver har inte släppt ännu, man är skakig. Det är fruktansvärt trevligt och samtidigt en liten lättnad att det gick så bra som det gjorde, sade sångaren Stefan Jonasson.

Kanske var det den brinnande flygeln som fick tv-tittarnas hjärtan att glöda för vinnarna av "Dansbandskampen" 2009 och deras låt "The king" - Stefan Jonasson vill inte spekulera.

- Vi hade inga förväntningar eller förhoppningar över huvud taget, vi är bara så förbannat glada att vi fått så stort stöd, sade han.

Kempe vinnaren

Den store kungen i Linköping blev därmed Fredrik Kempe, låtskrivaren som hade ett finger med i båda låtarna som gick vidare.

Däremot fick forne "Idol"-favoriten Sebastian, popstjärnan Linda Sundblad och Sara Lumholdt lämna Linköping som förlorare. Ingen av de omskrivna artisterna gick ens till andra chansen. Något av ett antiklimax för Sara Lumholdts omtalade "återförening" med A-Teens-kollegan Marie Serneholt, en av årets programledare.

Nu gick i stället Sara Varga och Shirley's Angels till Andra chansen i Sundsvall om två veckor.

Mer läsning

Annons