Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Dags för tjejernas kväll i kväll"

Annons
Nina Andrén.

Det känns konstigt att sitta hemma och tippa den här veckan. Jag har bara hört minutklippen och det är inte helt rättvist att bedöma låtarna på så korta referenser. Dessutom tagna från de första repetitionerna då artisterna fortfarande testar sig fram på scenen. Däremot får man ett hum om vad som komma skall ikväll.

Har lusläst schlagerbloggar av de som är på plats och vi verkar någotsånär samspelta i vårt tyckande så jag är kanske inte helt ute och cyklar. Mina bästa Schlagerprofiler skickade precis information till mig om den här veckans publikundersökning som vanns av Melody Club.

Nja, jag gillar verkligen deras låt men om Sebastian bara kom femma förra helgen så tror jag ändå inte på direktkval. De lottades att sjunga om på genrepet så publiken fick höra The Hunter två gånger vilket kan ha något med saken att göra.

Tippar istället att det blir Linda Bengtzing och tjejgruppen Love Generation som blir kvällens vinnare.

Linda eftersom det låter precis så som man förväntar sig. En rykande gammelschlager som doftar mer ”Värsta schlagern” än originallåten. Inget som jag personligen går igång på men kunde Sannas tantschlager få Sverige på fall så lär Linda också göra det. Tyvärr. Skulle hellre se henne i duell mot Jenny Silver i Andra Chansen.

Love Generation eftersom det är RedOne som ligger bakom soundet och för att det är helgens bästa låt med enorm hitpotential. Tjejerna ska vara skitbra på scenen så jag hoppas verkligen att folk tar hela konceptet till sig men det ligger ett uns av önsketänkande över den tippningen.

Det skulle kunna vara så att rockkompaniet som brukar vara röstningsbenägna är snabba på telefonknapparna när det nu äntligen kommer en genuin rocklåt ihopsnurrad av Backyard Babies Nicke Borg. Men nej, det här blir nog tjejernas kväll har jag nu bestämt.

Eftersom mina favoriter har blivit femma gång på gång under årets turné sa jag förra veckan att jag ska taktikheja på Lasse Stefanz så att de inte gör en Playtones. Jag gråter på riktigt om de slår Melody Club.

Så heja, heja dansbandskastanjetter!

Melody ClubThe HunterHade förväntat mig mer av Melody Club men det betyder inte att det här är dåligt. Trodde bara att det skulle låta lite mer som deras gamla hits korsat med The Ark. Lite mer ös och schwung liksom. Sebastian var bättre förra veckan men redan på en andra lyssning gillar jag det här mer och mer. Femma då va?!

Julia AlvgardBetter or WorseSmågillade denna i webbjokern och med ny produktion har den växt. Kommer att få ett antal spelningar i min iPod framöver men electropopmidtempostuff känns inte helt klockrent som ett tävlingsbidrag. Tyvärr verkar inte Julia gå genom rutan heller och allt från färger till kläder och draperier på scen ser tråkigt ut. Sist.

Lasse StefanzEn blick och nånting händerDet här är så extremt mycket dansband att jag dör. De har till och med kastanjetter. Hahaha. Tappade hakan i Linköping när jag förstod att Alexander Bard ligger bakom det hela. Why, Bard? Why? Men det är klart, han kommer tjäna stålar varje gång låten framförs på en dansbana i någon pursvensk håla. Det är We are all the winners och Simply The Best i verserna och jag vet redan nu att jag kommer att ha refrängen på hjärnan hela helgen och lång tid framöver. Gaaah.

Linda Pritchard - Alive

Hon har en stark pipa den där Pritchard men den är vass och skrikig också. Inte alls så där varm som jag gillar dem (tänk Sarah Dawn Finer). Och jag gillar INTE när folk wailar. Alls. Låten i sig är en pampig powerballad som skulle fått betydligt högre poäng hos mig med annan sångerska men förvänta er inget mästerverk av Fredrik Kempe den här veckan. Kan ha häng på femteplatsen men det verkar inte som att någon röstar på ballader i år efter Bergendahls fiasko.

Anders Fernette - Run

Amerikanska låtskrivaren Desmond Child lever enbart på gamla meriter och personligen har jag väldigt svårt för honom sen hans gästspel i Idol och Made in Sweden. Such a diva. Fernette (vad är det för namn egentligen?) har en bra röst om än anonym till en svårsjungen låt men jag hör bara ett skrikigt "Run" x 1000 i klippet. Tråååååkigt. Intetsägande rock i coverbandstappning á la Magnus Bäcklund. Next!

Linda BengtzingE det fel på mejBengtzing ger allt i en typisk 80-talsgladschlager som pumpar på i 220 km/h. Otrohetstexten är verkligen genomusel. Hatade Alla flickor men Jag ljuger så bra var helt okej. Årets försök hamnar någonstans mittemellan. Svenneschlager går tydligen fortfarande hem men allvarligt, känns inte hela den här grejen väldigt daterad nu? Blir grymt besviken om Linda går direkt till final men förbereder mig på det värsta.

Nicke BorgLeaving HomeHär kommer en riktigt hederlig bredbent rocklåt. Nicke står rakt upp och ner och sjunger ensam på scenen med bara tatueringarna som sällskap. Svårt att få en uppfattning av ett så kort klipp men det låter onekligen lovande. Det ryktas dessutom om en klassisk tonartshöjning i sticket för att ragga lite extra röster utanför rocksfären. Vad vore en Globenfinal utan ett rockbidrag liksom? Men det kan bli en runda förbi Andra Chansen först.

Love Generation Dance AloneAbsolut bäst den här veckan! Rösterna var inte helt hundra i verserna tyvärr i det klipp jag hört. I refrängen däremot låter det väldigt bra. Scenshowen ser mycket lovande ut och jag önskar verkligen att LG får gå direkt till final men litar inte helt på svenskarna. Vi har inte samma tjejbandstradition här som t.ex. England med Girls Aloud, Spice Girls osv. Snälla tänk till nu! Det är inte Lady Gaga-standard men RedOne vet vad han håller på med och en upphottad och modern tagning på klassikern It's raining men ska fanimej vara i Globen. Punkt.

Mer läsning

Annons