Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Brolle känns som en solklar favorit"

Bbl/AT:s schlagerextert Nina Andrén befinner sig på plats i Göteborg för att följa melodifestivalscirkusen på nära håll. Men det började inte bra...

Annons

Efter snökaos i Stockholm. Extrema bilköer. Fastkörda bussar. 1 km promenad från buss till flygplats i snö upp till knäna med femton väskor i släptåg och försenat flyg kom jag äntligen fram till Göteborg och Skandinavium.

Genrepet hade redan börjat men SVT:s presstjejer släppte in mig i pressrummet ändå så att jag kunde se programmet på bildskärmar. Den här veckans bidrag är inte alls på samma nivå som förra veckan tyvärr. Vi är tillbaka till den standard som vi normalt förväntar oss.

Det är egentligen bara två låtar som jag vill höra igen – Christian Walz och Loreen. Tyvärr tror jag inte att tittarna håller med mig.

Programmet i sig ter sig ungefär likadant som i Luleå. Artistpresentationerna är ojämna och nu är det Christer Sjögrens tur att stå för pausunderhållningen. Han klär ut sig till David Bowie och det blir bara cirkus av det. Blä. Life on Mars som kanske är bästa låten i världshistorien får ingen som helst glans med Sjögren.

Så just nu. Heja Walz!

Låtarna:

Brolle – 7 Days And 7 Nights

Rockabilly någonstans mellan Elvis och svenskt dansband. Brolle sjunger bra och är säker på scenen. Låten är inte helt originell men det är en bra öppnare och folk kommer förmodligen att falla som furor. Känns som en solklar finalist.

Loreen – My Heart Is Refusing Me

Den klart modernaste låten den här veckan. Loreen har en stark röst och en liksom drömsk känsla i låten tillsammans med ett snyggt scennummer. Får lite Rihanna-vibbar. Kan det gå hem eller är det för svårt och introvert? Eftersom jag gillar den gissar jag på en femteplats.

Babsan – Ge mig en spanjor

Drugvarianten på Y viva Espana. Småroligt men inte mycket till låt va?! Det händer alldeles för mycket på scenen och sånginsatsen är kanske inte helt perfekt om man säger så. Men fan, refrängen sätter sig alldeles för lätt. Herregud, inte röstar väl folk på sånt här i år?!

Elisabeth Andreassen – Vaken i en dröm

Gamla Bettan vann i Skandinavium med Bobbysocks, nu får hon smaka på att komma sist i samma arena. En såsig ballad utan hook som bara går mig helt förbi. Den vill vara Helen Sjöholm-esque men den hemska klyschiga texten förstör totalt. Okej, musiken förstör också. Trist.

Sanna Nielsen – I’m In Love

Sanna sjunger ju fantastiskt, det vet vi redan. Däremot är hon rätt ointressant som artist och har lyckats fånga en dussinschlager i år. Hade väntat mig bra mycket mer i comebacken efter Empty Room. Snyggt producerad och numret ser snyggt ut på scenen men refrängen håller inte. Och vad har människan på sig? Du är bara 26 Sanna, visa det! Trots mina invändningar tror jag ändå att folk köper konceptet i brist på annat.

The Moniker – Oh My God!

Idol-Daniel i harekrishnadräkt sjunger hippiepop inspirerad av Beatles med dansande flugsvampar på LED-skärmarna. Jag ville så gärna gilla det här men det går bara inte. Nej, det här var en besvikelse.

Anniela – Elektrisk

Efter att bara ha sett och hört minutklippet på nätet tyckte jag att låten var svår att bedöma. När man nu ser allt i sin helhet växer electroschlagern tillsammans med nykomlingen Anniela men jag tycker fortfarande att låten borde gå i ett snabbare tempo. Helst också på engelska. Aningen tjatig refräng men i den här soppan till deltävling är det snarare till sin fördel.

Christian Walz – Like Suicide

Jag fullkomligt älskade Wonderchild när den kom och spelade den sönder och samman. Walz är nu tillbaka i en soulballadig sak med fantastiska stråkar. Älskar verkligen stråkarna! Känns sofistikerat och lyxigt. Instämmer med alla andra tyckare som placerar in låten någonstans mellan Darin och Salem Al Fakirs alster förra året. Absolut bäst i Göteborg!

Nina tippar… Final: Brolle och Sanna Nielsen

Andra Chansen: Christian Walz och Anniela

Femma: Loreen

Mer läsning

Annons