Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nej till trådlöst i skolan

Vi vill inte ha trådlöst i skolan, för barnens hälsa och framtid. Orsaken är den elektromagnetiska strålning som finns vid trådlös kommunikation.

Vi föräldrar som är engagerade i detta allvarliga problem är vuxna, och tar vårt ansvar som vuxna. Vi väljer att stödja barnens framtid och hälsa i stället för att stödja en miljardindustri som myndigheter och stiftelser väljer att göra.

Vi har valt att lyssna på oberoende forskare, som är väl insatta i detta, i stället för de forskningsinstitut som sponsras av industrin.

Strålningen förekommer bland annat i samband med trådlösa nätverk, när exempelvis datorer eller Ipad används. Routrarnas elektromagnetiska strålning är skadlig för det som lever.

I Sverige finns i dag över 36 000 svårt elöverkänsliga och betydligt många fler som lider på ett eller annat sätt. Siffrorna stiger i takt med att den trådlösa kommunikationen byggs ut.

Runt om i världen, bland annat i EU, pågår just nu debatter om åtgärder. Europaparlamentet antog en resolution 2009 om hälsoproblem i samband med elektromagnetiska fält, och anger att trådlös kommunikation ger skadliga effekter. 2007 publicerades Bioinitiativrapporten som sammanfattar mer än 1 500 undersökningar om ohälsoeffekter från icke-joniserande strålning.

The European Environmental Agency (EEA), en av de viktigaste miljöorganisationerna inom EU, gick nyligen ut och varnade för strålning från mobiltelefoner, mobilmaster, och trådlösa nätverk efter att en granskning visat att gränsvärdena är tusentals gånger för höga.

Tysklands miljöminister rekommenderar nu fasta uppkopplingar för att undvika strålning. Runt om i världen stänger myndigheter och skolor sina trådlösa nätverk, folk stämmer mobil-operatörer.

Svenska gränsvärden för strålning från trådlös kommunikation skyddar bara mot omedelbara effekter och ger inget skydd mot långvarig exponering.

När ska kommun- och skolledningen i Köping börja bry sig om barnens och lärarnas hälsa och framtid, i stället för att sponsra den miljardindustri, som gör att fler och fler blir sjuka av elektromagnetisk strålning?

Såväl kommunalrådet, skolchef och rektor har delgivits forskningsrapporter samt statistisk som bevisar faran med detta, ändå fortsätter de detta experiment med våra barns hälsa.

Med forskningsrapporter menar vi rapporter som är utförda av oberoende forskare, inte av forskare på Strålskyddsinstitutet. Det finansieras nämligen av denna miljardindustri.

Vi vill inte riskera våra barns hälsa. Vi vill att alla barn försäkras rätten att få en human begränsad dataundervisning i skolan utan risk för den elektromagnetiska strålningen av trådlösa nätverk.

Vi vill att barnen ska ha tillgång till viss dataundervisning såsom Word och PowerPoint, med kontakten i, utan att vara uppkopplade till routrar.

i Köping

Föräldrar med lärare och skolpersonal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel