Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mother minks kvalitativa freakshow dansar in i Kungsör

Jazz, pop, indie eller kanske till och med punk? Artistduon Mother minks glatt galna musik är tämligen svårdefinierad, men minst lika medryckande. På torsdag spelar de på Nellys bar i Kungsör.

Mother mink, som består av sångerskan Fanny Wistrand och saxofonisten Johan Axelsson, släppte sin första singel så sent som i mars. Sedan dess har de släppt ännu en låt och en tredje är på väg. Målet är att släppa en hel EP under kommande vår.

-Vår musik är en cocktail av alla våra influenser. Jag skulle beskriva det som någon form av elektronisk popmusik med akustiska inslag. Det är dansvänlig musik, säger Fanny Wistrand över telefon från Stockholm.

Just nu är Mother Mink ute på en mindre turné tillsammans med gruppen Havet, och på torsdag gör de två banden ett stopp på Nellys Bar i Kungsör. För Fanny blir det att återvända till en plats där hon varit flera gånger förut. Den som tycker sig känna en koppling mellan efternamnet Wistrand och Kungsör, känner rätt.

-Min farfars far var Kurt Wistrand och farmor Irene (Sangemark) är uppvuxen i Kungsör. Så jag har ett band dit och har varit där en del, säger Fanny som själv är uppvuxen i Västerås men numera bor i Stockholm.

Kurt Wistrand höll på mycket med revy. Så även farmor Irene som drev Västeråsrevyn i 25 år.

Fanny har till viss del gått i deras fotspår. Förutom musik spelar hon även teater, och kunde för bara några veckor sedan ses gestalta Findus i ”Pettson och Findus” på biblioteket i Kungsör.

-Revy och musikalitet är en ådra som löper genom hela släkten. Även på mammas sida är det så, säger Fanny.

Den som går på torsdagens spelning med Mother mink kan förvänta sig en glad föreställning.-Det är väldigt rolig och komisk musik även om vi också har låtar med djupa budskap. Det är en blandning, säger Fanny Wistrand.

Ni beskriver er liveshow som en ”kvalitativ freakshow” – vad innebär det?

-Haha det innebär bland annat att vi kommer ha våra galna hemmagjorda hattar på oss. Det kommer bli rolig kostym. Vi ser på våra framträdanden som ett performance. Det ska inte bara vara en vanlig konsert.

Klockan 20.30 börjar torsdagens spelning med Mother mink.