Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moster och systerdotter blev mammor samtidigt

 
Folk
Visa alla artiklar

Anna von Walden är moster åt Camilla von Walden. Båda är 30 år och födda med två månaders mellanrum. Deras döttrar i sin tur är födda med ett dygns mellanrum.

Annons

@IN Vinjett med linje nära

Anna är så kallat sladdbarn, född långt efter de andra i syskonskaran. Av den anledningen kom hon att bli jämgammal med sin systerdotter Camilla. De har känt varandra hela livet och träffas i stort sett varje dag.

Både Anna och Camilla är trebarnsföräldrar. Camillas äldsta är elva år och Annas sex år. De har varsin treåring, och nu också varsin dotter som är född dygnet efter varandra.

–Signe var väntad tidigare, men för första gången gick jag över tiden, säger Anna.

–Och Linn föddes lite för tidigt och hann före Signe, säger Camilla.

24,5 timme skiljer flickorna åt.

Det blir mycket prat om barn när Anna och Camilla träffas och de har tid att jämföra sina yngsta.

Camilla beskriver Linn som lugn och trygg, Hon sover sig igenom det mesta, och blir säkert ganska härdad med livliga syskon hemma, tror hon.

Signe är en bestämd liten tjej med ganska mycket humör, enligt Anna.

–Nej, jag tror inte det kommer från hennes mamma eller pappa, utan snarare från hennes farmor, säger Anna med ett leende.

Annika Persson

[email protected]

0221-36525