Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mormor i vått och torrt

 
Folk
Visa alla artiklar

Det är början av augusti och regnet strilar över Köping. Två regnkåpsbeklädda personer, en lång och en kort, promenerar mot biljettautomaten vid stationen. Väl framme lyfter de av sina blå huvor. Det visar sig vara Siv Anedda och Sofia Gräns.

Annons

Med biljetterna uttagna går mormor Siv med sitt sjuåriga barnbarn Sofia ut på perrongen och slår sig ner på en bänk under tak. De ska snart resa till Stockholm, för Sofia ska hem till Vallentuna.

–Sofia har varit och hälsat på mig en hel vecka, berättar Siv.

Hemma hos sofia väntar hennes familj som består av bröderna Eric, 13 år, och Daniel, 15 år, samt pappa Torbjörn och mamma Cecilia. Cecilia är alltså Sivs dotter och hon är uppvuxen i Köping.

Siv jobbar inom LSS-omsorgen i Kungsör. Hon är strax över 65 men planerar att arbeta i ett par år till. När vi möts är hon inne på sin fjärde och sista semestervecka och hon passar på att följa med till Vallentuna för att fira Eric som fyller år dagen därpå.

Läs mer i BBL-AT onsdagen den 11 augusti!