Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mordmisstänkt par begärs häktat

Både den 41-åriga kvinnan och den 18-åriga mannen har häktats på sannolika skäl misstänkta för mord och mordförsök. Texten uppdateras.

Både den 41-åriga kvinnan och den 18-årige mannen som misstänks för mord och mordförsök i Arboga i augusti har häktats. Enligt Susanna Ahnlund, VLT:s reporter på plats i tingsrätten, är beslutet en vinst för åklagarsidan.

– Åklagarsidan har fått igenom alla sina krav. Både 41-åringen och 18-åringen blev häktade. Och de har också fått förlängd tid innan de måste väcka åtal, säger Susanna Ahnlund.

I normala fall brukar det vara två veckor innan åtal ska väckas, men i det här fallet är det fyra veckor.

– Även yppandeförbudet har de fått igenom, vilket betyder att ingen får läcka någon information.

Yppandeförbud är ett ovanligt förbud som innebär att de inte får ge några uttalanden som rör brottsutredningen eller den kommande häktningsförhandlingen. Men till TT säger 18-åringens advokat att hans klient förnekar brott.

Det är första gången utredningen av sommarstugemordet har tagit sig till ett häktningsläge. Förra gången släpptes den 41-åriga kvinnan och hennes 18-årige sambo i brist på bevisning, utan att någon häktningsframställan lämnades in.

Men den här gången blev de båda alltså häktade.

– Jag har bedömt att utredningen räcker för att begära dem häktade på sannolika skäl misstänkta för mord och mordförsök, sade kammaråklagare och förundersökningsledare Jessica Wenna vid Åklagarkammaren i Västerås i ett pressmeddelande innan häktningsförhandlingarna.

Texten uppdateras.