Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Sten Olsson – ”Det var en upplevelse att se hans agerande som organist”

Här skriver Sigvard Nilsson ett minnesord med anledning av organist Sten Olssons bortgång. Sigvard Nilsson brukade vikariera för Sten Olsson.

Jag och min svärfar satt på en soffa vid Stora torget på julaftons förmiddag när Sten Olsson kom fram och frågade mig om jag ville vikariera för honom på midnattsmässan. ”Det är ett par psalmer”, sa Sten. Jag gick upp till kyrkan på julbönen för att orientera mig. Det var en upplevelse att se Sten Olssons agerande som organist. Med sin fina sångröst sjöng han ”O helga natt”! Jag kom att vikariera för honom åtskilliga gånger. Jag kom att bjuda hem honom på kyrkkaffe en gång och det gläder mig att jag gjorde.

Jag följde även bygget av den nya orgeln med stort intresse. De flesta gamla stämmorna är kvar i nya verket som är på totalt 45 stämmor.

”Nu får Sten fortsätta att spela all vacker musik på den himmelska orgeln!”

Sigvard Nilsson