Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Med passion för frisering

 
Folk
Visa alla artiklar

För Margareta är det bästa med frisöryrket omväxlingen: ”Inte en epok är den andra lik. Inte en människa är den andra lik. Inte ett hår är det andra likt.”

Annons

Margareta Tengvall Ström började som elev på Centrumsalongen i Kungsör när hon slutade nian 1968. Då hade hon redan hängt på salongen på fritiden sedan tolvårsåldern och hjälpt till med diverse småsysslor.

– Det här är ett kall för mig; det har aldrig funnits något annat, säger Margareta.

Margareta gick vidare till Frisörskolan i Västerås. Studierna kombinerades med arbete på frisersalonger både i Kungsör och i Eskilstuna. Efter examen arbetade hon något år i Köping innan drömmen om en egen salong blev verklighet.

– Jag öppnade Salong Mustasch den sjunde april 1975, i samma lokaler i Kungsör som Jonssons herrfrisering tidigare låg i, berättar Margareta.

Salongen har flyttat två gånger under årens lopp. Sedan 2010 ligger den på Margaretas tomt på Villagatan, i en byggnad speciellt uppförd för ändamålet. Att byggnaden ligger separat från bostadshuset är viktigt för Margareta.

– Jag vill känna att jag låst dörren och gått hemifrån. Jag har till och med matlåda med mig, säger hon.

Läs mer på Nära Kära i Bbl/AT den 6 mars.