Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Med passion för frisering

Artikel 172 av 300
Folk
Visa alla artiklar

För Margareta är det bästa med frisöryrket omväxlingen: ”Inte en epok är den andra lik. Inte en människa är den andra lik. Inte ett hår är det andra likt.”

Annons

Margareta Tengvall Ström började som elev på Centrumsalongen i Kungsör när hon slutade nian 1968. Då hade hon redan hängt på salongen på fritiden sedan tolvårsåldern och hjälpt till med diverse småsysslor.

– Det här är ett kall för mig; det har aldrig funnits något annat, säger Margareta.

Margareta gick vidare till Frisörskolan i Västerås. Studierna kombinerades med arbete på frisersalonger både i Kungsör och i Eskilstuna. Efter examen arbetade hon något år i Köping innan drömmen om en egen salong blev verklighet.

– Jag öppnade Salong Mustasch den sjunde april 1975, i samma lokaler i Kungsör som Jonssons herrfrisering tidigare låg i, berättar Margareta.

Salongen har flyttat två gånger under årens lopp. Sedan 2010 ligger den på Margaretas tomt på Villagatan, i en byggnad speciellt uppförd för ändamålet. Att byggnaden ligger separat från bostadshuset är viktigt för Margareta.

– Jag vill känna att jag låst dörren och gått hemifrån. Jag har till och med matlåda med mig, säger hon.

Läs mer på Nära Kära i Bbl/AT den 6 mars.