Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mathias drar till USA

 
Folk
Visa alla artiklar

Mathias Öberg älskar film och spel och har sedan barnsben drömt om att själv göra dem. Nu är han en nivå närmare sitt mål, för snart åker han till USA och pluggar spelutveckling.

Annons

Mathias Öberg spelar strategispel på sin svarta bärbara dator medan ailienögonen på baksidan av skärmen växlar mellan olika färger. Datorn har han nyss köpt för att ta med sig till USA. Den 27 augusti reser han över Atlanten för att plugga spelutveckling i fem år. – Det är en helt annan kultur där borta, säger han och berättar om ett samtal med en blivande rumskamrat.

– Rumskamraten undrade om det är okej att han rullar marijuana på rummet. Jag frågade de som ska bli mina klasskamrater ”Är det här normalt?”

Själv gillar inte Mathias berusande substanser av något slag. Men spelkickar tycker han om. Passerband på hans vänstra handled visar att han har varit på världens största datorfestival, DreamHack.

– Jag älskar det. Fem gånger har jag gått. Men jag gick inte den här sommaren, fjortisar har börjat komma in och försöker ”alkoholisera upp” DreamHack.

Läs mer i onsdagens tidning