Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mary vill så tolerans i hjärtan

”Ska vi vara ärliga så är det hälften av oss som inte gillar invandringen.” Föreläsning ikväll.

Annons

Mary Juusela är uppvuxen i Sverige. Hon är adopterad från Indien och med mörkare hy har hon ofta fått höra rasistiska kommentarer som ”Jävla svartskalle, åk hem!”

Nu föreläser hon om tolerans för etablerade svenskar.

– Det är så lätt att vi tänker att det här är något som våra barn måste få utbildning inom. Eller kanske chefer, men sanningen är att vi bygger Sverige hemma vid köksborden. Därför måste alla utbildas.

I kväll har hon sin första av flera inbokade föreläsningar i Västra Mälardalen. Just i kväll är det klockan 19 på biblioteket i Kungsör.

Den 1 mars trädde nya flyktinglagen igenom – att alla kommuner måste ta emot flyktingar. Och Mary Juusela konstaterar att ungefär hälften av oss inte har något problem med det. Men hon menar också att det inte räcker med att kunskapen finns i hjärnan, den måste nå även hjärtat.

– Med min föreläsning vill jag bjuda in deltagarna att gå i någon annans skor. Att förstå hur det är att vara invandrare.