Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Människor tvingades tigga – nu åtalas trio för människohandel i Mossgruvan

Två män och en kvinna åtalas för människohandel i Bergslagen. Männen misstänks ha lurat till sig bulgariska medborgare till Sverige med löfte om jobb. Pengarna som de har tjänat ihop har de varit tvungna att lämna ifrån sig.

Människorna som lurats till Sverige har inkvarterats i en fallfärdig industrifastighet i Ljusnarsbergs kommun. De har sedan tvingats tigga för att återbetala skulder för sina flygbiljetter.

"Åtalet är resultatet av en omfattande utredning som har bedrivits av polisen i Bergslagen tillsammans med Internationella åklagarkammaren Stockholm", säger kammaråklagare Isabelle Bjursten i ett pressmeddelande.

Rättegången planeras att starta i början av september och pågå i minst en månad.

"Ett rättsligt samarbete med Bulgarien har också bidragit till att vi bland annat har kunnat genomföra många förhör på plats i Bulgarien med målsäganden och vittnen", säger Isabelle Bjursten.

Mer läsning:

Efter insatsen i Mossgruvan – tre personer anhållna för människohandel

Tre häktades misstänkta för människohandel

Tre begärs häktade för människohandel efter omfattande polisinsats

Polisinsats i Mossgruvan – två personer gripna

Sopor och trafikbrott vardag i Mossgruvan