Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många rätt för MDH

När Mälardalens högskola tvingades söka nya tillstånd för att få examinera lärare fick man godkänt i de flesta ämnena man sökt.

Annons

Mälardalens högskola har fått godkänd examinationsrätt i 9 av 12 sökta ämnen. På grund av förnyat upplägg i lärarprogrammet har de tvingats söka nytt tillstånd för att få examinera i ämneslärarprogram för gymnasium och år 7-9.

De som godkändes var ämnena matematik, samhällskunskap, engelska, svenska, svenska som andra språk i lärarprogrammet år 7 tilll 9. Även inriktning gymnasiet, ämnena svenska, engelska, svenska som andra språk, samhällskunskap godkändes. Högskolan ansökte om examensrätt för historia på årskurs 7-9 och gymnasiet samt matematik på gymnasiet, men fick avslag. Matematiken skall högskolan söka examinationsrätt för på nytt, men inte historia.

- Det känns roligt att regionen även i fortsättningen kommer att ha en bra lärarutbildning. Även om det fanns kritik så betraktar jag godkännandet som ett kvitto på att vi har god lärarkompetens och en välfungerande lärarutbildning, säger Ingegerd Palmér, rektor.

Mer läsning

Annons