Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Månadens bild: Midsommardansande duva tog hem priset i juni

Artikel 1 av 22
Månadens bild
Visa alla artiklar

Monica Litz, Köping, är en flitig amatörfotograf och den här månaden är det hon som vinner tre Trisslotter för bästa bilden.

Annons

Juni månad bjöd på en hel del sköna bilder som är hämtade från vår härliga natur.

En som ofta är ute i naturen och letar lämpliga fotoobjekt är Monica Litz från Köping. När vi når henne på mobiltelefonen är hon på vandring i Karlbergsskogen för att spana efter ekorrar.

– Jag älskar att fotografera, men jag bryr mig inte så mycket om tekniken. Jag bara knäpper. Sonen har försökt att lära mig, men det går inte in i det gamla huvudet, säger Monica med ett skratt.

Duvan är på väg till dansen runt midsommarstången...

Duvan fångade hon på bild i sin trädgård.

– Jag tycker det är så roligt med alla fåglar som kommer till min trädgård. Jag fotar så fort jag kommer åt och förutom fåglar tar jag även bilder på humlor och blommor, ja allt som finns i naturen.

Monica Litz, Köping, vinner Månadens bild för juni.

Till sin hjälp har hon en Canon 100D och på den sitter det ett objektiv som sträcker sig från 18-200 millimeter.

– Jag är ingen kameranörd, men med det objektivet kommer jag nära även små saker.

Ett annat intresse som Monica Litz har är att gjuta fågelbad i betong. Det gör hon med hjälp av stora rabarberblad och så kommer fåglarna och badar på tomten.

Vinsten i tidningens tävling "Månadens bild" är tre Trisslotter och de kommer med posten.

Alla har chansen att vinna i vår tävling genom att ladda upp bilder på DEN HÄR SIDAN. Där finns också lite regler kring tävlingen.

Ta chansen du med. Det är inte så svårt och visst har du härliga sommarbilder som du vill dela med dig?

Här är en del av juni månads inskickade bilder:

Dop för Gustav den 17 juni 2017 i Säterbo kyrka – och naturligtvis måste de fem generationerna samlas på bild. Maja ( upphovskvinnan) Hennes son Leif, hans dotter Maria och hennes son Jimmy och så hans lilla Gustav.

Härligt att som mamma att få följa med sonen ( Jimmy Karlsson) på fisketur – sonen satte sig på stenen och såg så fridfull funderande ut - blev dock inget napp.

Ska vi leka? Min pojke Elias brukar leta vinbärssnäckor hos mormor och morfar. Han bär upp dem i skogen så att ingen ska trampa på dem. Just den här snäckan var lite speciell. Den kröp rakt fram emot honom utan att bli det minsta rädd. Det gick i sniiigelfart så jag hade gott om tid att ta bilden.

Gick Å-promenaden på Nationaldagen, och följde några fåglar.

Gick Å-promenaden på Nationaldagen, och följde några fåglar.

Midsommarveckan bjöd på några verkligen färgsprakande solnedgångar. Denna bild är tagen den 20/6 kl 22.28. Från fönstret på tredje våningen i vår bostad på östra sidan av Rölösjön fick jag uppleva denna vy när solens sista strålar belyste de mäktiga molnformationernas undersida och färgade natthimlen till denna syn. Underbart och ovanligt. Bilden är exponerad med fokus mot himlens ljusare fält för att så bra som möjligt avspegla det ljus som ögat upplevde över landskapet. Ingen bildbehandling eller filtrering har gjorts.

Annons