Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Månadens bild: Midsommardansande duva tog hem priset i juni

 
Månadens bild
Visa alla artiklar

Monica Litz, Köping, är en flitig amatörfotograf och den här månaden är det hon som vinner tre Trisslotter för bästa bilden.

Annons

Juni månad bjöd på en hel del sköna bilder som är hämtade från vår härliga natur.

En som ofta är ute i naturen och letar lämpliga fotoobjekt är Monica Litz från Köping. När vi når henne på mobiltelefonen är hon på vandring i Karlbergsskogen för att spana efter ekorrar.

– Jag älskar att fotografera, men jag bryr mig inte så mycket om tekniken. Jag bara knäpper. Sonen har försökt att lära mig, men det går inte in i det gamla huvudet, säger Monica med ett skratt.

Duvan fångade hon på bild i sin trädgård.

– Jag tycker det är så roligt med alla fåglar som kommer till min trädgård. Jag fotar så fort jag kommer åt och förutom fåglar tar jag även bilder på humlor och blommor, ja allt som finns i naturen.

Till sin hjälp har hon en Canon 100D och på den sitter det ett objektiv som sträcker sig från 18-200 millimeter.

– Jag är ingen kameranörd, men med det objektivet kommer jag nära även små saker.

Ett annat intresse som Monica Litz har är att gjuta fågelbad i betong. Det gör hon med hjälp av stora rabarberblad och så kommer fåglarna och badar på tomten.

Vinsten i tidningens tävling "Månadens bild" är tre Trisslotter och de kommer med posten.

Alla har chansen att vinna i vår tävling genom att ladda upp bilder på DEN HÄR SIDAN. Där finns också lite regler kring tävlingen.

Ta chansen du med. Det är inte så svårt och visst har du härliga sommarbilder som du vill dela med dig?

Här är en del av juni månads inskickade bilder: