Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Månadens bild: Långväga afrikansk gäst såg till att Kai tog hem tävlingen

 
Månadens bild
Visa alla artiklar

Augusti, sista sommarmånaden. Då är det naturen som gäller. Vi har uteslutande fått in bilder tagna i vår härliga natur. Vinnarbilden togs mitt inne i centrala Köping av Kai Graversen.

Anmäl text- och faktafel

Sköna sommarbilder från olika semestermål och dessutom långväga gäster på hemmaplan. Skörden av bilder från augusti handlade till hundra procent om naturen och utomhusaktiviteter.

Till vinnare har Bbl/AT-juryn utsett Kai Graversen, Köping, som fick fint besök av den Nordafrikanska tistelfjärilen. Ja, vi är många som sett den långväga gästen nu i sommar eftersom arten stundtals fullkomligt invaderat våra trädgårdar.

Kai fångade tistelfjärilen på en blommande solhatt bland Köpings kommuns fina planteringar vid Stora torget.

– Det var flera hundra tistelfjärilar vid det tillfället, berättar Kai, som är en flitig fotograf och han ska snart åka på en fotosafari till Norge.

– Jag ska till Innerdalen, som är en av de finaste dalarna i Norge och där ska vi fotografera intensivt, säger han.

Bilden på fjärilen är tagen med en Nikon D 300 med ett Sigmaobjektiv 150 mm, 2.8, macro.

Med segern i Månadens bild följer också vinsten, som är tre trisslotter. God tur, får vi säga. Både när det gäller skrapandet och fotosafarin till Norge.

Vill du också ha chansen att vinna trisslotter? Skicka då in bilder via formuläret som finns på DEN HÄR LÄNKEN

Här följer ett antal av augusti månads inskickade bilder, med vinnarbilden högst upp.