Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Månadens bild från en bäck i Grönbo: ”När vi ändå har vinter kan vi ju ta och njuta av den”

Artikel 8 av 22
Månadens bild
Visa alla artiklar

Med risk för att blöta ner sig har månadens fotograf tagit bilden. Lars-Göran Larsson har en bäck i närheten av hemmet där han också tagit den vinnande bilden i februari.

Annons
Lars-Göran Larsson vann februari månads bild med en isig vinterbild.
Tycker att när vi ändå har vinter kan vi ju ta och njuta av den också istället för att tala om för varandra att vi ska ha en höst/vinter depression. Foto: Lars-Göran Larsson.

Det är en bild av stenar i vatten som Lars-Göran Larsson beskriver så här: "Tycker att när vi ändå har vinter kan vi ju ta och njuta av den också istället för att tala om för varandra att vi ska ha en höst/vinter depression". Och visst känns det att det går att njuta av vintern när man ser den härligt isiga bilden med vatten som rör sig.

– Vattennivån hade sjunkit lite så det hade blivit som små fötter, säger Lars-Göran.

Bäcken där han fotograferar ligger i närheten av Grönbo i Fellingsbro där Lars-Göran bor. Bilden är tagen med systemkamera Nikon D90, som han köpt av sin dotter och tar med sig ut i naturen när det är fina dagar.

– Jag började fotografera mycket analogt -86, och har mellan 2 500 och 3 000 diabilder som ska digitaliseras. Sedan har det inte blivit så mycket fotograferande förrän min yngsta dotter tyckte att hennes systemkamera var för klumpig, så jag köpte den av henne, säger han.

Lars-Göran Larsson från Fellingsbro är februari månads vinnare i Månadens bild. Foto: privat.

Just den här dagen tog han också flera bilder.

– Jag hade på ett ND-filter, och brukar ändra slutartiden, och då måste jag ha ett stativ. Jag har fastnat för att fotografera rörligt vatten. Jag tar flera bilder och sen går jag igenom vilken som blir bäst.

Att stå vid vatten med is på stenarna kan vara vanskligt.

– Det är med risk för att man blöter ner sig, det är inte djupt men tillräckligt för att det ska bli obekvämt. Men jag har lärt mig av erfarenhet att man inte kan trotsa tyngdlagen, och ramlar inte i, säger han.

Lars-Göran Larsson brukar också åka mc i Norge med en actionkamera.

– Jag brukar filma vår framfart och lägga ut på nätet, det är uppskattat. Så det blir mycket bilder i Norge, och på mitt 1,5-åriga barnbarn, säger han.

Här är februari månads bilder:

Vi fick in många fina bilder i februari. Ta chansen du med och skicka in bilder till vår månadstävling. En vinnare varje månad belönas med tre trisslotter.

Det är enkelt att ladda upp din bild på sajten och det gör du via den HÄR LÄNKEN.

Här är ett urval av månadens bilder som skickades in till bblat.se:

En underbar söndag på Lötcamping i Strängnäs. Först strålande sol och i nästa stund fullt snöfall. Foto: Peter Albihn.
Sjöboda Munktorp 25 februari 2018. Johannes borrar hål i isen när scouterna pimplar. Foto: Helena Andersson.
När jag och hunden Wille gick en liten promenad på sena eftermiddagen fick vi se en fin solnedgång över fina Julberga utanför Köping. Foto: Ida Berg.
Det tog ett bra tag innan barnbarnet Gustav 1 år tordes sätta sig i den eldrivna xc90´n. Men när han väl kände sig modig och gick in själv så tyckte han det va skoj å åka. Lasse Stefanz i högtalarna å cromad armbåge, precis som hans far. Foto: Maria Haglund.
När jag och barnbarnet Nellie gick hem efter skolan en dag så upptäckte vi det här fina trädet, speciellt om man låg i en stor snödriva och tittade upp i himlen. Foto: Lena Westerberg.
Trippellitripp...lilla blåmesen gillar äpplen . Foto: Monica Litz.
En tisdagsmorgon, på väg hem genom västernorrland. Solen är på väg upp genom diset. Foto: Joakim Öryd.
Lunchpaus i trädet, Björktrasten äter och spanar ut över omgivningarna, bilden fotograferade jag en februaridag på en av mina många fotopromenader. Foto: Stefan Pettersson.

Annons