Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Malin är ett verktyg för andevärlden

 
Folk
Visa alla artiklar

Malin Nilsson är i en bransch där inte alla är seriösa. ”Var uppmärksam” råder hon till, precis som hon själv är när människor hör av sig och vill att hon ska hålla sittningar, seanser eller besöka hus och stämma av den andliga verksamheten där.

Annons

Malin är som vilken 45-åring som helst. Nyfixad i håret, svarta jeans och vit tröja med en glad glimt i ögonen. Men den verksamhet hon bedriver är ingen ”dussinverksamhet” och kan ses med blandade känslor av många människor.

Malin är medial. De inramade dokumenten på väggen visar att hon är diplomerad i intuition, healing och mentalt mediumskap, utbildad av Terry Evans, en guru i branschen.

Hon tar emot privata sittningar, håller seanser för mindre grupper, utför psykometri, det vill säga läser av energier från föremål, och renar hus från andar.

Hon uppträder professionellt, är avslappnad, glad men håller en viss distans, som människor gör när de är vana att utföra uppdrag, arbeta åt människor men också tacka nej till människor vars uppdrag hon inte tror att hon kan eller vill utföra.

– Som till exempel när väldigt sjuka människor hör av sig. Då rekommenderar jag dem att vända sig till sjukvården i stället, säger hon när vi slagit oss ner i hörnsoffan i rummet där de andliga aktiviteterna sker.

Mellan 2007 och 2012 utbildade hon sig hos Terry Evans. Det gav inte bara stora kunskaper utan Malin utvecklades även som människa.

– Den väckte mycket hos en själv, som man fick ta hand om.

Malin berättar om hur hon redan som femåring besöktes av andar. Hon samtalade med ”besökarna”. De vuxna runt om henne undrade vem hon pratade med, men när hon förklarade var det ingen som trodde henne. Det fick heta att barnet hade livlig fantasi. Följden blev att hon slutade berätta.

Besöken från andevärlden har följt Malin genom livet. När hon fick sin första son blev besöken mer intensiva, likadant i mitten av 2000-talet. Det var då hon bestämde sig för att göra något av det hela. Jovisst kan hon se sin förmåga som en gåva, men hon drar lite på svaret.

– Jag tror att de flesta kan utveckla den här förmågan, men det är väl som med målare och snickare, vissa blir bättre än andra.

Som liten tyckte hon det var lättare att umgås med djur. De var enklare, mindre komplicerade än människorna. Människor har hon lärt sig att hantera och umgås med, djurintresset har följt med. Men hon poängterar att någon djurpratare är hon inte, och hon kan inte se in i framtiden.

– Det finns människor som tror att jag kan se vem de ska gifta sig med.

Hon kan inte heller avgöra vem som ska dyka upp från andevärlden vid seanserna.

– Jag styr inte alls vem de släpper igenom. Jag är bara ett neutralt verktyg mellan andevärlden och klienterna.

Malin har också sin humor som ett verktyg.

– När mina klienter kommer är de ofta lite spända inför det hela. Då är det bra att fråga lite, samtala lite och skämta lite så de slappnar av.