Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M-ledare anklagas för felaktigt arvode

I en intervju med Bbl/AT anklagar Kerstin Rosenkvist (S) oppositionsrådet Anders Röhfors för att ha plockat ut felaktigt arvode för sina politiska uppdrag.

-Alla gjorde det. Agneta Bode gjorde det och Anders Röhfors gjorde det också, säger Rosenkvist.

Det var under tisdagen som Bbl/AT avslöjade att Kerstin Rosenkvist, ordförande i socialnämnden, tagit ut felaktigt arvode för sina politiska uppdrag. Under intervjun angav hon även att oppostionsrådet Anders Röhfors begått samma gärning.

När Bbl/AT når oppositionsrådet och redogör för intervjun med Rosenkvist blir han förvånad.

-Den anklagelsen är grundlös och får stå för henne. Jag tänker inte hantera deras problem och smutskastning, säger Röhfors.

Läs mer: S-topp kan ha fuskat med arvode

Så du har inte tagit ut felaktigt arvode?

-Nej det har jag inte gjort. Ni kan kolla vad ni vill, jag är helt ren. När jag tillträdde som oppositionsråd sa jag upp mig från mitt arbete, säger Röhfors.

Han erbjuder Bbl/AT uppgifter från flera instanser.

-Eftersom jag sa upp mig så har jag inte haft något arbete att begära förlorad arbetsförtjänst för. Jag är helt ren, ni får gärna kolla med min före detta arbetsgivare, säger Röhfors.

Röhfors menar att han även innan tiden som oppositonsråd skötte sina arvodesuttag på rätt sätt.

-Ni får görna kolla med lönekontoret. Innan jag var oppositionsråd var jag ledamot i KSAU. Då hade jag 25 procents arvodering och då hade jag ett jobbm och begärde så klart förlorad arbetsförtjänst, det som jag hade rätt till, säger Röhfors.

Finns det någon i era egna led som kan ha tagit ut för mycket arvode?

-Nej, det finns ingen som har haft de här positionerna. Det har majoriteten haft.

Hur ser du på att de har begärt arvode på ett felaktigt sätt?

-Man kanske är felinformerad men då måste man reda ut. För mig är det självklart att man bara ska begära ut det man har rätt till, Anders Röhfors.

Hur ser du på det politiska läget?

-Det är ett besvärligt läge och en oroväckande situation. Vart tar det här vägen, det är väl det jag undar. Men de måste reda ut sina interna konflikter. Det är något som inte jag vill eller kan lägga mig i, säger Röhfors.

Läs mer: Styrelsens nya attack på Bode