Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyssna på Medåkersborna och tänk om

Vår fina lilla stad Arboga kommer inte att vara sig lik inom en mycket snar framtid. Jag tänker närmast på alla våra barns skolsituation. Tack och lov har jag inga barnbarn kvar i Arbogas skolor.

I Arboga tidning fredagen den 30 augusti gick att läsa att det finns förslag på att lägga ner Medåkers skola. Barnen skulle flyttas till Ladubackskolan som redan är överfull med 25–30 barn i klasserna.

Enligt Ulrika Hansson, skolchef, finns ingen anledning att behålla Medåkers skola beroende på "låg lärarbehörighet och dålig studiero." Det är ju skolförvaltningen som bemannar skolorna. Helt uppenbart har inte Medåkers skola varit prioriterad med behöriga lärare. Vi kan lätt räkna ut vems fel detta varit under årens lopp. Skolförvaltningen har medvetet under flera år missgynnat Medådkers skola. Det började med att ta bort år 6. Sedan har det bara blivit sämre. Sedan skulle jag vilja veta var Ulrika Hansson har fått "dålig studiero" ifrån. Enligt henne är det tydligen bättre studiero bland 25–30 barn.

Helt absurt. Var har pedagogiken hamnat i denna spariver?

Varför skall skolan i Arboga spara 8 miljoner flera år framåt? Beror det på en dåligt skött ekonomi i kommunen?

Föräldrarna i Medåker har länge kämpat för att få behålla Medåkers skola. De har pekat på tidigare politiska löften om utveckling av landsorten. Är detta helt glömt? Flera barn i Medåker bor långt utanför tätorten och skulle vid en nedläggning få mycket längre skolväg vid unga år.

Lyssna på Medåkersborna och tänk om. Medåkers skola kan användas av barn från Arboga som behöver mer lugn och ro. Skolskjutsen kan ju lika gärna gå åt motsatt håll. Stordrift av skolverksamhet förkastas av all forskning.

Gunilla Ahlén

fd rektor

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel