Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Livet firades på Bissen Brainwalkgalan

De har vandrat, samlat in pengar och engagerat sig. Äntligen kom kvällen då tvåhundra gäster fick fira Bissen Brainwalks framgångar. Stolta händer applåderade när en miljon kronor överlämnades till olika hjärnforskare.

Rullstolar, stilettklackar, kryckor och boots. Gästerna på årets Bissen Brainwalk gala passerade den röda mattan, som ledde fram till entrén på Folkets park.

Kampen, som började med en stroke, har i dag blivit en berättelse som handlar om något annat än

smärta och sjukhussängar.

Läs mer: Bissen-bidrag ger nya pengar till hjärnforskningen

– Hela den här kvällen handlar om att fira livet. Hälsa dem att oavsett vad de drabbas av – glöm inte bort att leva, sa en glittrande Emma Larsson.

Hennes man Mathias Bissen Larsson drabbades av en stroke 2010 och startade marschen Bissen Brainwalk. Några år senare frontalkrockade Emma och Mathias Larsson. Marschen blev ännu viktigare för familjen efter olyckan, men också för Köpingsborna. De senaste åren har antalet deltagare i marschen vuxit.

TV: Se årets presskonferens

Det samma gäller summan, som varje år samlas in till hjärnforskning. På galan, som arrangerades för andra gången i fredags, delades en miljon kronor ut – en dubblering från förra året.

Hjärnforskarna som ska förvalta pengarna steg fram på scenen och tog emot checkarna, som Mathias Larsson själv lämnade över.

Läs mer om forskarna HÄR!

Guldsteget, priset för extraordinära insatser för BBW:s utveckling, gick till Köpings kommun.