Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lång flytt, nytt jobb och tid för sig själv

 
Folk
Visa alla artiklar

Ninni Ljung lämnar Kungsör för ungerska Kecskemét.

Annons

Det kom ett mejl till redaktionen. ”Jag vill att ni skriver om min mamma för att hon är 59 år och flyttar till Ungern för att jobba som support för Jas 39 Gripen. I mina ögon är hon mer än modig”.

Ninni Ljungs dotter Maria skickade tipset till tidningen. Ninni själv var tveksam till det utmärkta i den handlingen. 

–Tror du verkligen att någon vill läsa om det här? säger hon i telefon.

Efter stor tvekan går hon med på en intervju.

Vi träffas några veckor senare, när Ninni avslutat sin tjänst på FMV, Försvarets materielverk, i Arboga. I alla fall avslutat för den här omgången som blev – ja, hur lång?

–Det törs jag knappt tala om, säger Ninni med ett stort leende. Jag har faktiskt varit på FMV sedan 1971, men också varit barnledig och ledig för studier under den perioden.

Studier blev det när hon bestämde sig för att plugga inom det tekniska området till ingenjör. Ninni har tidigare jobbat med Fpl 32 Lansen, Fpl 35 Draken, Fpl 37 Viggen och även ett antal år med Fpl 39 Gripen men är nu projektledare på FMV inom avvecklingsområdet och reser mycket i tjänsten.

Läs mer om Ninni och hennes flytt till Ungern i Bbbl/AT den 16 april.