Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kungsörspolitiker om Löfven: "Han verkar helt desperat"

”Låter helt desperat”, ”ingen orimlig tanke”, ”inget konstigt utspel alls”. Det är lite olika tankar från politiker i Västra Mälardalen kring Stefan Löfvens utspel om att Socialdemokraterna kan samarbeta brett efter nästa val.

Annons

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven gjorde i dag ett utspel på DN Debatt om att partiet kan samarbeta brett om de vinner valet nästa år. De öppnade för att samarbeta med Centern, Folkpartiet och Vänsterpartiet utöver samarbetet med Miljöpartiet. Det enda partiet de inte kan tänka sig samarbeta med är Sverigedemokraterna.

– Det är ingen orimlig tanke alls, säger Bo Jensen, FP i Kungsör.

Han tycker att de flesta partier har blivit lite mellanliberala, det är mindre skillnad på partierna i dag än vad det var förr.

Olle Ytterberg, socialdemokratiskt kommunalråd i Arboga är inte förvånad.

– Det är inget konstigt med utspelet. Som kommunpolitiker är det vardag med samarbete över blockgränserna, säger han i telefon från ett seminarium i Uppsala.

Han säger att nio frågor av tio är odramatiska i kommunfullmäktige. En del frågor kan det gå prestige i.

– Man måste vara ödmjuk inför väljarnas önskemål.

– I riksdagen är det en annan ideologisk laddning.

Per Strengbom, socialdemokratiskt kommunalråd i Kungsör tycker inte likadant.

– Det är med viss förvåning jag har hört Stefan Löfvens uttalande, säger han.

Det andra kommunalrådet i Kungsör Stellan Lund, Moderaterna, tycker att det var ett märkligt utspel.

– Jag tycker att det verkar desperat, V och MP kan inte tycka att det är alltför roligt att höra Löfvens tankar kring regeringsbildningen.

Gemensamt för de politiker Bärgslagsbladet/Arboga Tidning talat med är att de tycker att det är stor skillnad på rikspolitiken och kommunpolitiken. Flera politiker poängterar att de arbetar för kommunens bästa och att kommunpolitiken arbetar mer konkret med sakfrågorna.