Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snövallar blockerarövergångsställen

Det kan vara minst sagt klurigt att hitta fram till övergångsställena i centrala Kungsör.
– Jag ser hur äldre med rullatorer har svårt att ta sig över vägen, säger Thord Winblad.

Annons
Thord Winblad står vid korsningen Drottninggatan/Villagatan i centrala Kungsör. En korsning där det varit svårt att ta sig fram på grund av höga snövallar. Efter att Thord Winblad hört av sig till Bbl/AT blev vallarna bortskottade.

Övergångsstället som fanns där igår har över en natt förvandlats till en meter hög snövall. Lägg dessutom till att du kanske har problem att gå, eller kanske till och med är blind. Så har verkligheten sett ut för de som har tänkt passera korsningen Drottninggatan/ Villagatan i Kungsör de senaste snötyngda veckorna.

Thord Winblad bor intill korsningen och har blivit vittne till flera scener där personer blivit tvungna att gå ut i själva korsningen då övergångsstället helt enkelt varit oframkomligt.

– Jag ser många äldre med rullatorer eller handikappade som vill till bankomaten som ligger här tvärs över gatan, som inte vetat hur det ska ta sig fram, berättar han.

– Det här är två väldigt trafikerade gator och ibland blir jag nästan rädd när jag ser dem, när det kommer bilar och lastbilar, säger han.

Urban Nivfors ansvarar för snöröjningen i Kungsörs kommun och känner till problemet med de igenskottade övergångsställena.

– Det är ett problem, men vi kan inte vara där i samma ögonblick som vallen uppstår. Det finns ju en viss turordning. Man måste snöröja först, sen handskotta. Och det blir ju en tid i däremellan och där har vi inte hunnit med.

Annons