Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungsör fortsätterkämpa för direkttåg

Tågbyte i Eskilstuna för dem som ska med tåg till Stockholm fortsätter att gälla åtminstone till och med 2013, men Kungsör fortsätter att kämpa för direkttåg.

Annons

– Vi tycker ju att det ska finnas så bra resmöjligheter som möjligt för att regionen ska blomstra, säger Daniel Artaeus, utredare vid Kungsörs kommun.

Landstinget beslutade i våras att bidra med tre miljoner kronor om året för att säkra att tågtrafiken mellan Eskilstuna och Arboga inte begränsas ännu mer.

– Sammantaget är vi ändå glada att det går tåg över huvud taget, säger kommunalrådet Per Strengbom, S.

Orsaken till att Stockholmstågen sedan slutet av förra året inte kör längre än till Eskilstuna stavas pengar (för Arbogaborna går dock direkttåg på Mälarbanan).

– Då gick SJ helt enkelt ut och sade att trafiken mellan Eskilstuna och Arboga via Kungsör inte alls var lönsam. Det är två stopp åt varje håll som lönar sig. Resten ville de inte köra, säger Daniel Artaeus, som fört Kungsörs talan på tjänstemannanivå.

Eftersom det ändå fanns ett gällande avtal om viss tågtrafik sattes ”lillpendeln” in för att köra resenärer mellan Arboga och Eskilstuna. Det är ett kortare tåg, på vissa avgångar bestående av ett modifierat pendeltåg.

Annons